Hozzávalók:
2 db alma, 100 g liszt, 100 g darált dió ( lehet mandula is), 70 g kristálycukor, 3 db tojás, 120 g margarin, 1 kiskanál őrölt fahéj, csipet só, porcukor a szóráshoz
A lisztet, a darált diót, a kristálycukrot, a sót, a tojásokat és a margarint (100 g puha legyen) összekeverjük. Ezután egy 24 cm átmérőjű tortaformába (piteforma, vagy kicsi tepsi) belerakjuk, fóliával letakarjuk, és a fagyasztóba egy órára berakjuk.
Az almát megmossuk, majd meghámozzuk, magházát eltávolítjuk. Négyfelé szeljük, és kicsit hosszába bevagdaljuk.
A
fagyasztóból kivett tésztára, az alma cikkeket rárakjuk, fahéjjal megszórjuk,
és a maradék olvasztott margarinnal megkenjük, porcukorral jól megszórjuk. Előmelegített
sütőbe téve, kb. 190 fokon sütjük, kb. 50 percig.
Jó étvágyat!
Köszönjük szépen Némethyné Szabó Katalinnak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu
e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat
hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti,
saját receptekért.