Amíg a hitelkeret tart, és még azon is túl…

2010. 02. 15.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Fogalmazzunk úgy, egészen addig valóban ügyesen költekeztünk, amíg addig nyújtózkodtunk, ameddig a takarónk ér. Ám mi történik, ha nem bírunk gátat szabni a költekezésnek, és egyetlen leárazást, kupon akciót se bírunk kihagyni? Nos, akkor a diagnózis „boltkór”, amit tetemes mennyiségű adósság kísér.

Becky Bloomwoodot pedig igencsak elkapta ez a civilizációs kórság. Több bank is zaklatja a kiegyenlítetlen tartozásai miatt, de mit lehet tenni, mikor a boltok ontják magukból az ellenállhatatlan akciókat? Spórolni? Nos, a pénzügyi újságíróként dolgozó Bloomwood kisasszonynak nem erőssége a kuporgatás. Mellékállást vállalni? Megfontolandó. Persze csak akkor, ha az embert nem rúgják ki. Közben pedig gyűlnek a fizetési felszólító levelek…

Míg Becky hősiesen küzd vásárlás mániájával és a hitelezőkkel, addig egy jóképű pasi is feltűnik a színen. Vajon udvarol neki, vagy csak palira veszi? Ez is fogós kérdés, hiszen a mellesleg dúsgazdag Luke Brandon álarca alá látni nem könnyű, egyik percben talpig úriember, a másikban pedig olyan, mintha csupán szórakozna Beckyn. Valljuk be, van is min, hiszen egy krimi író is megirigyelhetné a lány vadregényes fantáziáját.

Vajon virágba borul Becky és Luke románca, sikerül a boltkóros, ám aranyszívű újságírónőnek kimászni a saját maga által ásott pénzügyi veremből? A válaszok sejthetők, ám a miként, már annál inkább elképesztő, fordulatos, és rengeteg humorral fűszerezett. A Kelly Kiadó gondozásában megjelent „Az egy boltkóros naplója” Sophie Kinsella tollából pedig nem utolsó sorban kiváló fogyasztói-társadalom kritika is, amolyan görbe tükör, mely megnevettet, szórakoztat, ám mégis kíméletlenül az ember arcába vágja az igazságot. Lehet, hogy neked is lejjebb kellene vinned a hitelkereted?

A könyv 25% kedvezménnyel vásárolható meg a Kelly kiadó webáruházában.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top