Almás krémes süti

2009. 03. 17.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók a tésztához: 6-7db nagyméretű édes alma, 8 db tojás, 18 dkg cukor, 8 evőkanál víz, 1 evőkanál kakaópor, 20 dkg liszt, 1/2 csomag sütőpor.

A krémhez: 1 kocka margarin 18 dkg cukor, 2 cs vaníliás puding por, 1/4 l tej.

A mázhoz: egy tábla torta bevonó csoki.

Egy tepsit kibélelünk alufóliával. Az almát szeletekre vágjuk és a tepsi aljára tesszük szorosan egymás mellé tesszük. A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, és 8 evőkanál vízzel hozzáadjuk a 20 dkg lisztet, 1/2 csomag sütőport és habbá vert tojás fehérjét. A felét az almára simítjuk,a másik felébe kakaóport teszünk és ezt is ráöntjük. Előmelegített sütőben sütjük. Ha kész hagyjuk kihűlni és lehúzzuk róla a fóliát, majd rákenjük a krémet. A krémhez a ¼ liter tejet felfőzzük a  2 csomag pudingporral. 18 dkg cukrot kikavarunk 1 kocka margarinnal, és a meleg pudingba keverjük. Ha kihűlt, akkor kenjük a tésztára. A tortabevonót kevés étolajjal felolvasztjuk és ráöntjük a krém tetejére, ha kihűlt kockákra vágjuk.

Jó étvágyat hozzá!

Köszönjük szépen Kertész Erikának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre!Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top