Almás lepény

2009. 09. 23.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

1 dl tejben 2 dkg élesztőt felfuttatunk. 30 dkg lisztet összemorzsolunk 15 dkg margarinnal, 1 kanál cukorral, csipetnyi sóval, 1 tojással az élesztős tejjel és egy púpos kanál tejföllel, összegyúrjuk majd két részre osztjuk.

Kinyújtjuk az egyik lapot és egy tepsi aljára tesszük, majd a reszelt almát ráhintjük, megcukrozzuk, tetszés szerint fahéjat hintünk rá. A másik lappal lefedjük, sütjük. Ha az almát előbb megpároljuk finomabb tésztát kapunk.

Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Szabóné Hugyák Juliannának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top