Hozzávalók: 25 dkg metélt tészta, 15 dkg darált mák, 30 dkg alma, 3 tojás, 15 dkg cukor, 1 dl tejföl, 1 csomag vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 1 kiskanál őrölt fahéj, 4 dkg méz, 5 dkg vaj, 5 dkg mazsola, kevés vaj és zsemlemorzsa a tepsi kikenéséhez.
1. A tésztát az előírás szerint enyhén sós vízben kifőzzük, hideg vízzel leöblítjük, és lecsepegtetjük.
2. Szétválasztjuk a tojásokat, a sárgáját habosra keverjük a vajjal és 10 dkg cukorral. Amikor jó habos, beletesszük a mézet, a citromhéját, a fahéjat, a vaníliás cukrot, a tejfölt, a mákot. Jól kikeverjük. Beleszórjuk a mazsolát, és belereszeljük a meghámozott almát.
3. A tojások fehérjéből a maradék cukorral kemény habot verünk. Az almás-mákos masszát a tésztával elkeverjük majd óvatosan belekeverjük a tojáshabot.
4. Kivajazott, morzsázott tepsibe vagy hőálló tálba öntjük, 180°C-ra előmelegített sütőben készre sütjük (kb. 40-50 perc). Kicsit hűlni hagyjuk, szeleteljük és tálaljuk. Adhatunk hozzá cukros tejfölt, vagy baracklekvárt, de magában is nagyon finom.
Jó étvágyat!
Köszönjük szépen Totka Ildikónak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.