Almás-vaníliás szelet

2009. 07. 21.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 1 kg alma, 30 dkg kristálycukor, 3 csomag vaníliás pudingpor, Négyzet alakú háztartási keksz, 9 dl hideg víz, fahéj, 1 csomag tortazselé, 1 tábla étcsokoládé, 3 evőkanál olaj.

A meghámozott és magházától megtisztított almát lereszeljük vagy turmixoljuk, majd 7 dl vízben 30 dkg cukorral, 1 kávéskanál fahéjjal sűrűre főzzük. A vaníliás pudingporokat és a tortazselét elkeverjük a 2 dl hideg vízzel, és hozzáadjuk az almához, és jó sűrűre összefőzzük. Az egyik csomag kekszet tepsibe lerakjuk, ráöntjük az almakrémet. A még forró krémre rárakjuk a másik csomag kekszet.

A csokit gőz felett megolvasztjuk,és hozzá adjuk az olajat (nem kell sok). A süti kihűlt a csokimázat rátesszük a tetejére. Hűtőbe tesszük, és csak másnap fogyasztjuk.

Köszönjük szépen Bokorovics Erikának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top