Lajcsi szelet

2009. 07. 21.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Tisztában vagyok vele, az interneten sok helyen megtalálható ez a sütemény, de szeretném itt a Donnán is közkinccsé tenni. Óvodás kislányom születésnapjára készítettem el, 30 kis társával együtt fogyasztották el, nagy örömüket lelték benne.

Hozzávalók: Tésztához: 20 dkg porcukor, 2 tojás, 2 evőkanál kakaó, 2 evőkanál méz, 2 mokkáskanál szódabikarbóna, 5 dkg vaj, 40 dkg liszt.

A liszt kivételével lábasba tesszük, rottyantunk egy 5 perceset rajta. A tűzről levesszük, és beledolgozzuk a lisztet. Tepsi hátán egyesével sütünk 3 lapot.

Krémhez: 1 puncs pudingpor, 1 vaníliás pudingpor, 3-3 dl tej, 20 dkg porcukor, 25 dkg margarin (én Ligát használok, nem olyan szagos mint társai).

A krémhez megfőzzük külön-külön a pudingporokat 3-3 dl tejben, és kihűtjük! A margarint kikeverjük a porcukorral, kétfelé osztjuk, egyik felét a kihűlt puncsos krémhez, másik felét a vaníliáshoz keverjük. A puncsosba teszünk egy kis rumot, a vaníliásba pedig egy tasak vaníliás cukrot. Egyik tésztalapot a puncsos krémmel kenjük meg, rá a másik lap, arra pedig a vaníliás krém és a tésztalap. A tetejére csokimázat teszünk.

Csokimáz: 12 dkg cukor, 2 evőkanál tej, 2 evőkanál kakaópor. Felolvasztjuk, tűzről lekapjuk, és keverünk bele 5 dkg vajat.

A sütit legjobb egy napot állni hagyni, puhulás végett. A gyerekeknek a látvány kedvéért gumimacikkal díszítettem, meg színes díszcukorral, kukoricapehely-golyókkal.

A siker ovisszemmel óriási volt. Igazán egyszerű elkészíteni. Jó munkát az erre vállalkozóknak!

Köszönjük szépen Wurstné Katona Áginak és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top