Az élesztőt kevés langyos tejben a cukorral és 1 evőkanál liszttel megfuttatjuk. A sóval elkevert lisztet a vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a felvert tojást, a megfuttatott élesztőt, majd a maradék tejjel összegyúrjuk, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. A tésztából három cipót formálunk, és egy órán át pihentetjük.
Az almát megmossuk, meghámozzuk, és lereszeljük. Hozzáadjuk a porcukorral elkevert darált diót. Az egyik cipót tepsi nagyságúra nyújtjuk, és kikent, kilisztezett tepsibe tesszük. Megkenjük a lekvár felével, ráhalmozzuk a töltelék felét, elegyengetjük, ráhelyezzük a másik kinyújtott lapot, és ezt is megkenjük a maradék lekvárral, majd a töltelékkel. Ráfektetjük a harmadik lapot, enyhén lenyomkodjuk, villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőbe téve közepes hőmérsékleten megsütjük.
Végül a meleg vajban elkeverjük a porcukrot és a kakaóport, és az így kapott mázzal bevonjuk a sütemény tetejét.
Jó étvágyat hozzá!
Köszönjük szépen Dudog Istvánnénak, és továbbra is várjuk a receptjeiteket az info@donna.hu e-mailcímre!