Amerikai keksz

2009. 02. 25.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Ismételten küldök egy finom süti receptet, amit  remélhetőleg sokan ki is próbálnak. További szép napot nektek!

Hozzávalók: 2 pohár zabpehely, (1 pohár = 330 ml),  2 pohár liszt, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1 pohár kristálycukor, 1 margarin, 2 egész tojás, 2 marék dió ( egyik marék darálva, a másik metélve) 10 dkg főzőcsoki összevágva, 2 evőkanál olvasztott méz, 10 dkg mazsola.

Egy nagyobb tálba berakom a mikróba a margarint felolvasztani, utána mérem ki a többi alapanyagot, amit aztán jól összegyúrok. Dió nagyságúra formálom - vizes kézzel egy kicsit talán könnyebben megy -, sütőpapírra rakva nem közel egymáshoz, 180 fokon aranybarnára (kb.10-15 percig) sütöm.

A kis golyók tetejét meglehet bolondítani egy fél dióval, amit egy kicsit belenyomhatunk. A sütés alatt nem kell megijedni, mert a  golyók egy kicsit szétlapulnak.

Nagyon finom, hamar elkészül és hamar elfogy. Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Csóka Mártának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top