Ananászos rántott szelet

2009. 10. 08.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Ezt a finomságot Azila oldalán olvastam, gondoltam megosztom a többiekkel is, érdemes!

Hozzávalók: 8 szelet hús (csirkemell vagy sertéscomb, karaj) 1 doboz körananász 15-20 dkg sajt só, bors petrezselyem tejföl tojás zsemlemorzsa olaj   Szokásos rántott hús készítek azzal a különbséggel, hogy a panírban a tojáshoz, tojásonként egy púpos evőkanál sűrű tejfölt keverek. Ettől kicsit vastagabb és sokkal finomabb lesz a panír. A bepanírozott és bő olajban megsütött hússzeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakom.

Minden hússzeletre egy karika ananászt teszek, majd egy-egy sajtgombócot. Ehhez kb. 15-20 dkg sajtot lereszelek, keverek hozzá egy csokor apróra vágott petrezselymet, borsozom és csak annyi tejfölt (1-2 kanálnyi) adok hozzá, hogy összegyúrva jól formázható gombócokat tudjak belőle készíteni.

Minden ananászkarika közepére teszek egy-egy gombócot és forró sütőbe tolva addig hagyom bent, amíg a sajt ráolvad, a hús meg jól átforrósodik.

Köszönjük szépen Kováts Gáborné Anitának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top