Magas sarkú- kontra magas nő

2009. 10. 08.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Tipikus probléma a nőknél, hogy aki magas, és elegánsan szeretne kinézni, viseljen-e magas sarkút? Azaz merjen-e, hogy ne tűnjön ki daru módjára a tömegből.  

Hosszas dilemmázás után arra a következtetésre jutok a barátnőmmel - aki természetesen alacsony, és akármilyen szexis tűsarkút felvehet -, hogy nyugodtan bújjak magas sarkúba, mert így legalább kiszűrhető az, aki kisebb nálam, és akivel amúgy sem működne. Nem szeretem, ha nem fel, hanem le kell néznem egy pasira, és ez szerintem a férfi számára sem éppen önbizalom növelő tényező.

Szóval nekiindulok az estének, egy csinos darabbal a lábamon, és megérkezésünkkor a tömegben már nem is foglalkozom vele, hogy kitűnök-e, vagy sem. Inkább azt gondolom, hogy az alacsonyabbak biztos irigykednek rám, mert ők meg sarok -tuning nélkül néha kislánynak tűnnek… Másik megközelítésem pedig az, hogy a férfiak szeretik a hosszú lábú lányokat, csinosnak, elegánsnak tartják a magasságot, és nem utolsó sorban talán a magas sarkú cipő a nőiesség egyik szimbóluma a szemükben.

Az elméletem, miszerint a kisebb férfiak kiszűrhetők, ha nagyobbak vagyunk náluk, megdőlni látszik, mert igencsak felbátorodva, söröskorsót szorongatva, vigyorral a fejükön habozás nélkül megkörnyékeznek a mellettem törpének tűnő hímneműek. Ergo az emeletesség csak nekem segítség abban, hogy ki az, aki megüti a mércét, és esetleg még táncolásra is rábírhat és ki az, akivel csak egy kellemetlen „jópofizós” kényszermosolygással teli beszélgetést bonyolítok le.

 

Vannak, akiket nem foglalkoztat az, hogy alacsonyabb a párjuk. Ők akár minden nap tűsarkút viselnek, fittyet hányva az emberek véleményére, és bátran karolnak a náluk fél fejjel alacsonyabb párjuk karjába. Ez valljuk be ritka jelenség, de ilyen is van. Ami a legmeglepőbb, hogy az ilyen sétálgató gerléket a közép, és idősebb korosztály szólja meg legtöbbször, míg a fiataloknak fel sem tűnik az előttük menő furcsa páros.

A partnerükkel egy magas a hölgyek csak néha engednek meg maguknak emiatt egy kis sarokemelést, és olyankor is hallgathatják a párjuktól, hogy na, megint magasabb leszel nálam. Végül ismét a ritka kategóriát képezik azok a társak is, akik között megvan a megfelelő arány, és nem tűnődnek el ilyen dolgokon, hogy milyen cipőt merjen felvenni a lábára a szebbik nem. Az átlagon felüli magasságot elérő nő is bátran húzzon fel tűsarkú cipellőt, mert aki szereti őket, ne mondjunk le a párválasztás miatt a szép cipőkről, az egyéniségünkről. Ne szégyelljük a nyurgaságot, hanem bátran billegjünk emelt fővel az utcán, és had kopogjon a sarkunk, akár szingliként, akár a párunk oldalán. Hogy mit szólnak majd az emberek…? Ne foglalkozzunk ilyesmivel, mert a lényeg, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, mert nincs is annál rosszabb, ha egy elegáns ruhához csak azért választunk alacsony lábbelit, hogy elvegyülhessünk a tömegben.  Ez csak azt eredményezi, hogy egész nap slamposnak érezzük majd magunkat.

Kapcsolódó anyagok:

$$3090$$

$$4244$$

$$4161$$

$$1631$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top