Ananászos tortácskák

2008. 11. 15.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók 15 darabhoz: 12,5 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 3 tojás, 2 ek. rum, 7 dkg kókuszreszelék, 1 zacskó sütőpor, 20 dkg liszt, 40 dkg körszeletes ananászbefőtt, 500 g joghurt, 30 g zselatin, 200 g tejszín, 1 zacskó, színtelen tortazselé, sárga élelmiszerszínezék, a díszítéshez: kókuszforgács, marcipánszívek és mentalevél.

Robotgéppel a margarint krémesre keverjük 10 dkg porcukorral. Egyenként beledolgozzuk a szétválasztott tojások sárgáját, majd hozzáadjuk a rumot, beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot. A sütőpapírral elvegyített lisztbe keverünk 2 dkg kókuszreszeléket, majd evőkanalanként a masszába dolgozzuk. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 30 percig sütjük.

Az ananászt lecsöpögtetjük, a levét felfogjuk. A joghurtot a maradék cukorral és 3 evőkanál ananászlével ízesítjük. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, majd alacsony hőfokon feloldjuk, és a joghurtba vegyítjük. A hideg tejszínt kemény habbá verjük.

Az ananász harmadát felaprítjuk, és a tejszínhabbal együtt óvatosan a joghurtba forgatjuk. A dermedő krémmel egyenletesen megkenjük a tésztát, majd hűtőszekrényben hagyjuk megszilárdulni. Kb. 8 cm átmérőjű korongokat szaggatunk belőle, és az oldalukra kókuszreszeléket nyomkodunk.

A tortazselét megfestjük sárga ételszínezékkel, és hozzáöntjük a maradék ananászlevet. A tortácskákra 1-1 ananászkarikát ültetünk, és megkenjük a zselével. Dermedés után kókuszforgáccsal, marcipánszívekkel, mentalevéllel díszíthetjük.

Jó étvágyat hozzá!

Köszönjük szépen Szilvási Erikának, és továbbra is várjuk a receptjeiteket a recept@donna.hu  e-mailcímre!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top