Ápol, de nem takar

2008. 09. 10.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Testápolók már az ókorban is léteztek. Csak akkor nem tubusból, hanem a szamárból jött. Pontosabban a teje. Mert akkor az volt ám a csodaszer, hidratált és frissített. De kit érdekelt akkor, hogy kinek milyen a bőre! Nem volt típusba sorolva, és lehet, hogy Kleopátra nem is a bőrtípusának megfelelő készítményt használta? Hát az biztos, hogy nem ebbe halt bele.

Manapság, már a technika fejlettségét kihasználva, a bőrgyógyászok különféle típusba sorolják a bőrünket. Mindig olyanokba, amelyekre már van krém a piacon. Vajon ha nem lenne vízhiányos bőrre krém, akkor ez a típus nem is létezne? Tényleg kell az, hogy a száraz bőrre másfajta krémet kenjünk, mint az érzékenyre?

A bőrgyógyászok szerint, minden bőrtípusnak másra van szüksége, az egyiknek hidratálásra, a másiknak ránctalanításra, harmadiknak szárításra, mattosításra, fiatalításra, és még ki tudja, meddig sorolhatnánk. Érdekes, hogy olyan készítmény nincs, ami egyszerre tudná mindezt, így vegyünk egyet estére, egyet nappalra, mélyhidratálásra, mattosításra. Lassan a pénztárcánk pedig sírva könyörög majd, hogy elég.

A szakemberek szerint muszáj a bőrtípusnak megfelelőt használni, hisz így érhetünk el csodát. Ami pedig tudjuk, hogy nincs. A ráncos bőr, semmilyen krémtől nem fog úgy kinézni, mintha húsz évesek lennénk. És ugye a nők hiúak, ezért bármit megtesznek, hogy a lehetetlen mégis lehetséges legyen. És ennek hatása a feszes mozdulatlan arc, mert a híres botoxot, már a krémekbe is keverik. De hát mindent a szépségért nem igaz? Szerencsére akadnak olyan szakemberek, akik szerint elég egy jó kis hidratáló krém, és a korunknak megfelelő, tehát például ötven évesen ráncos, ám puha tapintású és egészséges bőrünk lesz.

Ha mégis úgy érezzük, hogy a bőrtípusunknak megfelelő krémre van szükségünk, akkor figyeljük az árakat. Az korántsem igaz, hogy a drágább a jobb! Természetesen itt is találunk kivételeket. Például a parfümgyártó cégek is megjelentek már testápolókkal és krémekkel, amik a parfümjeik árának megfelelően borsosak. Ám ők nem engedhetik meg maguknak, hogy a vevő csalódjon, hisz akkor a drága parfümjük márkaneve és tisztelete is sérülne, így igyekszenek mindenből a legjobbat.

Szintúgy a drágább kategóriákba tartoznak azok a márkák, amelyek kizárólag természetes anyagokat használnak fel – állításuk szerint. Így elkerülhetőek az allergiás reakciók. Ám ez is csalóka lehet. A legtöbb krém alapanyaga a vazelin, én pedig allergiás barátnőmnek egy alkalommal azt javasoltam, hogyha nem tud krémeket használni, vegyen tiszta vazelint, az is ugyanolyan jó. Éjszaka kórházba kellett vinni, mert éppen a vazelinra volt allergiás.

És még egy drága krémfajta: vannak cégek, amelyek nem tesztelik krémjeiket állatokon, hanem más, költségesebb módszerekkel mérik az eredményeket. Az állatvédőknek javasoljuk ezeket a márkákat, hiába kerül többe, a használója megnyugodhat, hogy emiatt egy állat sem szenvedett a laboratóriumi szűk kalitkában!

De a kifejezetten a testápolásra szakosodott cégek sem akarnak lemaradni. Sem, árban sem minőségben, így igen nagy a választék.

Ha egy könnyű állagú és jó minőségű hidratálóra vágyunk, akkor nem biztos, hogy olyan mélyen kell a zsebünkbe nyúlnunk, vannak olyan cégek, és termékek, amelyek kedvező áron biztosítanak elérhető minőséget.

De nézzük most az extrákat. Persze extra forintokért. Már nem elég, ha egyszerűen hidratált a bőrünk? Legyen csillogó, buja és illatos, a szexuális csábítás egyik eszköze? Kapható olyan, ami kedvenc parfümünk illatát viseli, így extra illatosak lehetünk. De van már csillogó is, hogy bőrünk úgy szikrázzon az esti party fényében, hogy minimum, fél tucat pasit kápráztasson el. Legyen önbarnítóval kevert. Így a fehér bőrünket nem kell rejtegetnünk.

A testápoló mára új fogalmat nyert. Már nem csak ápolásra van, hanem igyekszünk a csábításunk egyik alapeszközévé tenni, hogy bőrünk ne csak puha és egészséges legyen, hanem szexi, illatos és csillogó. 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top