Aranyér: állandó gond?

2010. 11. 23.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Miért szenvednek olyan sokan aranyérben és végbélbetegségekben? Az idő hiánya miatt – állítják a kutatók. Érdekes, hogy az áldott állapotban lévő hölgyeknél, akikre nem a kapkodás, inkább a boldog várakozás jellemző, ugyancsak gyakran találkozhatunk ezzel a betegséggel. Napjaink modern életstílusa nemcsak az ember lelkére gyakorol negatív hatást, hanem hozzájárul az említett betegségek kialakulásához is. A mozgáshiány, az ülő foglalkozások, a túlsúly, az egészségtelen, rost-, gyümölcs- és zöldséghiányos étrend mind-mind szerepet játszik az említett betegségek létrejöttében. Rendkívül gyakran találkozhatunk ezzel a betegséggel terhes nőknél. A megnövekedett méh által kifejtett nyomás, a megemelkedett hormonszint, valamint a szervek erőteljesebb vérellátása elősegíti az aranyér kialakulását. Fontos szerepet játszik az örökletesség is. Itt is hasonló a helyzet, mint a visszérbetegségeknél. A végbél környékén levő érkötegek kötőszövetének veleszületett gyengesége aranyeres, kitüremkedő érköteg létrejöttéhez vezethet.

Panaszok, tünetek

Égető vagy viszkető érzés

A végbél viszkető vagy égető érzése lehet időnkénti vagy állandó. Ez a kellemetlen probléma elsősorban székletürítés vagy erősebb izzadás után jelentkezik. Az irritált bőr kiütések formájában is reagálhat minderre. Nedvedzés

A nedvedzés a viszketéssel és égető érzéssel összefüggésben alakul ki. Gyakran gyulladásos szövődmények tünetéről van szó. Fájdalom

A végbél leggyakrabban székletürítés közben fáj. A fájdalom rendszerint nyomó vagy égető. Súlyosabb esetekben, amikor végbél-előesésről (prolapsus) beszélhetünk, a fájdalom állandó. Vérzés A vér leggyakrabban a WC-papíron vagy a széklet tetején jelenik meg, rendszerint világos színű. E tünet észlelésekor a betegnek mindenképpen fel kellene keresnie orvosát. Csomók

A végbélnyílás környékén kisebb elváltozások tapinthatók. Ezek azok az érkötegek, amelyek a székletürítés közben kifejtett nyomás hatására kitüremkednek. Miképp kezelhető? A szövődmények megelőzése céljából meg kell tartani a higiénia szabályait. A hétköznapi toalettpapír gyakran nem elegendő. Használjon több rétegű, puha WC-papírt, amely sem a végbélnyílást, sem a körülötte levő bőrt nem irritálja. A higiéné megköveteli, hogy ez után langyos vizes öblítés, a végbélnyílás lezuhanyozása következzen. Praktikus lehet a gyógyszertárakban kapható nedves törlőkendők használata. Ezek nemcsak otthon, hanem utazás vagy sportolás közben is a megfelelő segítséget nyújtanak.

Az aktív sportolás segíthet megelőzni az aranyér kialakulását. Optimális sportok ebből a szempontból a kerékpározás, az úszás vagy a gyaloglás.

A gyógymód része a megfelelő étrend alkalmazása is. Korlátozni kell a hús, a felvágottak és a zsír fogyasztását, illetve növelni az elfogyasztott gyümölcs, zöldség, gabonafélék és hüvelyesek mennyiségét. A megfelelő mennyiségű folyadék bevitelével megelőzhető a székrekedés kialakulása.

Az aranyérre használatos gyógyszerek többsége kenőcs, kúp vagy tabletta formájában kapható. Súlyosabb esetben műtéti beavatkozás válhat szükségessé. Hogyan segíthet az Energy? Az ENERGY készítményei közül a KOROLEN és a RUTICELIT kombinált használatával vannak a legjobb tapasztalataink. A KOROLEN napi 3x5-7 csepp adagban javasolt az érrendszer megerősítése céljából, a RUTICELIT-et pedig naponta 3x vékony rétegben kell helyileg alkalmazni. A KOROLEN hatékonyságát érdemes megtámogatni a FLAVOCEL-lel, napi 3x1 tablettát beszedve. A FLAVOCEL esetében a C-vitamin és a bioflavonoidok együttes jótékony hatását használjuk ki: stabilizálják az érfalakat, és mérséklik az aranyér vérzését, illetve nedvedzését. A PROBIOSAN-ból étkezés után bevett napi 1x1 kapszula megfelelő módon stabilizálja a vastagbél egészséges bél-mikroflóráját. A zöld élelmiszerek sorából a CHLORELLA szedését javasoljuk napi 3x2 tablettás adagolásban. A készítmény nagy mennyiségben tartalmaz zöld klorofill színezőanyagot, amely gyulladásellenes és fertőtlenítő hatású. Dr. Jiří Hanzel További információ az Energy cég honlapján. Ugyanott ingyenes orvosi és természetgyógyász tanácsadás is igénybe vehető.

www.energyklub.hu



Szerző

donna.hu



Scroll to Top