Aranysárga karfioltekercs

2009. 04. 06.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 2 db zöldségleves kocka, 2 e..k vaj, 4 e.k. liszt, 1/2 l tej, 3 tojás, 1/2 kg karfiol, 10 dkg sonka, 1 pohár tejföl, 1 púpozott e. k. reszelt sajt, 3 e.k. darált sonka, reszelt sajt.

 

A töltelékhez a karfiolt sós vízben megfőzzük, kis darabokra szedjük, és hozzákeverjük az apróra vágott sonkát és fél pohár tejfölt. A tejet a leveskockákkal együtt felforraljuk, közben a vajból és lisztből rántást készítünk, felöntjük a forró tejjel, és sűrűre forraljuk. (Besamel mártás). Amikor félig kihűlt, elkeverjük benne a tojás sárgákat és a tojások kemény habját. Jól kivajazott, lisztezett sütőlemezen fél centi vastagon elkenjük, és forró sütőben 10-15 perc alatt megsütjük. A megsült lepényt nedves konyharuhára borítjuk. A 3/4 részére rákenjük a tölteléket, és mint a piskótatekercset feltekerjük. Pár percre visszatesszük a sütőbe, hogy a töltelékkel jól átforrósodjon. Tálaláskor felszeleteljük, tejföllel meglocsoljuk, és reszelt sajttal megszórjuk.

Jó étvágyat hozzá!

Köszönjük szépen Szabó Ilonának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top