Az asztrológus válaszol 2. rész

2010. 08. 25.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A legtöbbször elhangzott kérdés a munka és az egészség. A cikk előző részében kitértünk az Egészségre, most pedig következzen a Munka!

2010. 08.23-tól a Szűz jegyében jár a Nap. A Szűz jegy a 6. az Állatövön, hozzá soroljuk többek között az egészséget, a munkát. Hiszen általában augusztusban és szeptemberben folyik a legtöbb betakarítás, ilyenkor van a legtöbb munka, szeptemberben küldjük gyermekeinket az iskolába, óvodába. Többek között ezért is soroljuk a munkát a Szűz jegye alá,  és miután a 6. a sorban, ezért a 6. horoszkópikus házhoz vagy sorsterülethez adjuk..

A munka mint tárgy az a tevékenység vagy tevékenységi irány, amit végzünk. A munkaviszony. Munkába állunk valaki megbízásából, valamilyen cégnél, ideiglenesen vagy tartósan, megbízással vagy szerződéssel.

A munkamódszer

Ahogyan dolgozunk, amilyen módszert alkalmazunk, amilyen módon, trükkökkel, fogásokkal feladatunkat elvégezzük. Mint egy megkívánt vagy magunk által tervezett rendszer folyamata. Ha munkáról van szó, azt nem tudjuk kettősség nélkül megélni. Egyrészt teher: „Arcod verejtékével keresed a kenyered, míg vissza nem térsz a földbe, amelyből vétettél” - hangzik a Bibliában a figyelmeztetés. Másrészt a munka önmegvalósítás, így összefügg vele a kreatívitás kérdése. Hiszen az emberi méltósághoz szorosan hozzátartozik az, hogy tevékenységével azonosulni tudjon, ez pedig akkor lehetséges, ha alkotó fantáziáját, erejét, vagyis kreativitását is beleviszi. A hatodik ház mégsem erről szól. A horoszkóp sok árnyalatot tud kifejezni, ahogy az embert, születési képleteket sem lehet egyszerű sémákba szorítani.

Nem tagadható, hogy a munkának van egy igen terhes oldala, ami része annak, hogy sorsunkban, életünkben van krízis, karma, tehertétel is. Ez pedig látszólag ellentétben áll a kreativitásról kialakított képünkkel. A kreativitás hangulata magában foglalná azt is, hogy mindig örömmel, derűsen, odaadással és saját elképzelésünk szerint tevékenykedjünk. Nos, a hatodik házban jelzett munka ezzel így nem társítható. Itt a munka a szolgálat. Jelenti, hogy nem a magam feje szerint, nem mindig örömmel, de akkor is, ha kedvem nincs hozzá, teszem, csinálom. Inkább az alázat képe társul hozzá. Egyáltalán nem mindegy viszont, hogy mi iránt vagyunk alázattal. Az ötödik ház, az előző volt a kreativitás, amelynek megélésekor előjöttek kreatív erőink, képességeink. A kreatív fantázia teremti meg azt az irányt, ahol tevékenységet vállalok. A hatodik ház pedig a teljesítés útját mutatja. Ez itt a kreatív irányok, célok megvalósítása, realizálása. Az alázat tehát lehet nagyon is pozitív magatartás, ha a magunk által kitalált, élményeinktől átizzott vállalást megvalósítjuk. A megvalósítás útja pedig a hatodik ház szerint történik a horoszkópban.

 Az asztrológus válaszol 1. rész

Ha szeretne rendelni egy asztrológiai előrejelzést havi lebontásban, vagy szeretné teljesen ingyen aszcendensét kiszámoltatni, azt megrendelheti a triamos@digikabel.hu e-mail címen, vagy a 06-90-189185 emeltdíjas telefonszámon.  


Szerző

donna.hu



Scroll to Top