Az ellenállhatatlan fegyver

2010. 01. 06.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Az első randi mindig tele van izgalommal. Számtalan kérdés. Mit vegyek fel, hogyan állítsam be hajam, mit mondhatok, és mi az, amivel elriasztom esetleg? A legtöbbünk, férfi és nő egyaránt, ilyen és hasonló kérdéseken görcsöl, mielőtt elindulna a nagy találkára. Pedig elárulhatom, szinte teljesen felesleges. Bár fontos a csomagolás, senki nem állítja az ellenkezőjét, de a „meccs” nem itt dől el.

A kulcsszó: feromon. Százszor hallottad már, igaz? Szinte elcsépeltnek, közhelynek tűnik a sok gagyi kéz alatt mozgó feromonos parfümbiznisz miatt. Pedig hidd csak el, ez a válasz miden kérdésedre. Na nem a feromonos parfüm, hanem maga a vegyület.

Vegyület? Vagy mi is ez tulajdonképpen?

Ne gondold, hogy valami titkos összetevőkből kutyult csodaszerről van szó, mely bárkit szerelembe ejt. Ennél sokkal egyszerűbb a dolog.

A feromon tulajdonképpen nem más mint szaglenyomat: egy teljesen egyedi, saját, utánozhatatlan és megváltoztathatatlan természetes illat, melyet a tested bocsát ki. Irányítja nemi viselkedésünket, és vonzóvá tesz mások számára. Illata olyan helyeken a legintenzívebb, mint a száj, nemi szervek, hajlatok, nyak.

Előfordult már, hogy találkoztál valakivel, és akaratod ellenére is arcpirító bujaságok jutottak róla eszedbe? Hogy bár külsőre nem is különösebben tetszett, mégis legszívesebben utána fordultál volna, és berángatod egy sötét sikátorba? Nos, ez nem is olyan meglepő dolog, mint gondolnád. Egyszerűen az agyad illatérzékelő központja nagy ívben tesz rá, hogy neked David Beckham vagy Angelina Jolie az ideálod. Ő csak reagál a környezetedben kibocsátott feromonlöketekre, és amelyiket igazán vonzónak találja, annak a közeledésére működésbe lépteti többi érzékszervedet.

Ez hát a magyarázat arra a bizonyos, gyakran elhangzó, igazán szívbe markoló mondatra: „Nincs meg benne az a plusz…”

Genetikai szempontból is érdekes ez a vegyület, hiszen a tudósok állítják, az orrunk szinte sosem téved. Ha ugyanis ráhagyatkozva választasz, akkor majdnem 100% biztos, hogy egészséges gyermeketek lesz.

A jó hír, hogy könnyedén játszhatsz eme csalhatatlan fegyverrel. A saját tested illatának minőségét, illetve milyenségét ugyanis rengeteg dolog befolyásolhatja. Számít például, hogy mennyire étkezel egészségesen, mit iszol, mennyit sportolsz, óvod-e a tested a különböző káros hatásoktól, mennyire vagy izzadós, vagy izgulós.

Ezek mellett érdemes azt is figyelembe venni, hogy más szagokat áraszt egy nő teste például a menstruáció idején, vagy a peteérés idején. Ilyenkor tudósok szerint a férfiak számára szinte ellenállhatatlanok vagyunk..

De a pasik sem panaszkodhatnak, hiszen az ő testükben pl izzadságukban) több van ebből a különleges vegyületből, melyet akaratlanul és folyamatosan permeteznek szanaszét a világban, várva, hogy valaki végre igazán ráharap.

Levonható hát a végső konklúzió: bár számít a külső, nem ez a végleges érv, mikor a nő és férfi párt választanak.

Legyen mindig kellemes illatod, épp csak annyi parfümmel, mely még nem nyomja el természetese szagod, és ha szaglószerveitek már az első randi alkalmával kölcsönösen jól érzik magukat egymás társaságában, akkor egészen biztosan nyert ügyetek van.

Persze bennem mégis csak ott motoszkál a kisördög! Mi van, ha nem először látjuk egymást, netán ősidők óta barátok vagyunk? Az ilyen helyzetekből kialakult vonzódás vajon honnan jött, mi lehet az oka?

Neked mi erről a véleményed?



Szerző

donna.hu



Scroll to Top