A savanyú káposztát egy kicsit átmossuk. Olajon megpárolunk a finomra vágott hagymát, majd belekeverjük a pirospaprikát. Ráöntünk 2 evőkanál vizet, rátesszük a káposztát és jól összekeverjük. Ráöntünk egy pohár vizet és fűszerezzük, babérlevéllel, 1 evőkanál vegetával és egy kevés borssal, majd 15 percig közepes lángon forraljuk.
Belekarikázunk füstölt kolbászt és még ezzel is főzzük míg meg nem puhul.
A tejfölt egy kevés liszttel és fél deci vízzel simára keverjük, beleöntjük a káposztába és összeforraljuk. Végül csipetnyi cukorral ízesítjük. A kész káposztának főzelék sűrűségűnek kell lenni.
Gyorsan elkészül és knédlivel nagyon finom laktató étel. Jó étvágyat!
Köszönjük szépen Perencsei Zsuzsának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.