Az Oroszlán jegyű gyermekről

2009. 08. 17.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Az Oroszlán gyermek sokkal alkalmazkodóbb, mint a Kos jegyében született gyermek. Csodálatos gyorsan tudja környezete bizalmát megnyerni. A szigornak erősnek kell lennie vele szemben, de véletlenül sem szabad túllépni a határt, mert az Oroszlán jegyű gyermek egyik legjellemzőbb tulajdonsága a büszkeség. Ezt nyugodtan rá lehet, sőt rá kell hagyni, mert éppen büszkesége óvja meg minden aljas cselekedettől. Ha nem engedjük a büszkeséget, éppen az ellenkező hatást fogjuk elérni nála, gőgössé és önteltté válhat.

Barátokért, elvekért, ideálokért szép és magasztos dolgokért tud lelkesedni, értük áldozatokat is hoz, feltéve, hogy már korán felébresztjük benne a jóért és a szépért való lelkesedés készségét.

A neveléssel kapcsolatban nagyon fontos feladatunk megtanítani Oroszlán jegyű gyermekünket arra, hogyan csökkentse, mérsékelje dühét, felindultságát. Teljesen nem fogjuk tudni, leszoktatni erről, hiszen ez születési adottsága, mégis igen sok függ majd attól, hogy már egészen kicsi korában meg tudunk-e ragadni minden alkalmat, és megfelelő eszközt, hogy jóságos szelídséggel, szeretettel, kitartó céltudatossággal rámutassunk arra, hogy milyen csúnya is a haragos ember arca. Nem utolsó módszer erre az, hogy az indulatkitörésben lévő gyermeket szelíden kézen fogva odavisszük a tükörhöz. Ha ezt többször is megismételjük, a kisgyermek emlékezetében megrögződik a dühtől elváltozott arc visszataszító csúnyasága, és miután az Oroszlán a leghiúbb típus, bizonyos, hogy így könnyen tudunk nála célt érni.

Nagyon fontos ez, hiszen a gyermek a dühkitöréskor önkívületi állapotba kerül, s így tulajdonképpen nem is tehet sokszor arról, amit cselekszik. Ha például kés, vagy olló kerül ilyenkor a kezébe, többé jóvá nem tehető cselekményt is elkövethetne. De csak igazi szeretettel, türelmes szelídséggel lehet célt érni, annál is inkább, mert az Oroszlán jegyében született gyermekben a legnagyobb az éhség a szeretetre.

Vigyáznunk kell nála a játékoknál is. Az Oroszlán jegyű gyermek imád játszani, és könnyen rászokhat a szerencsejátékokra, játékautomaták rabja lehet. Erről ugyancsak szívós türelemmel, meleg, odaadó szeretettel lehet majd lenevelni. Az Oroszlán jegyében született gyermeket ne neveljük szerénységre. Csak ott érzi jól magát, ahol ő az első. De helyes neveléssel ezt az adottságot tompítani lehet, annyira, hogy akkor se veszítse el a kedvét egy társaságban, ha esetleg más viszi a szót.

A legnehezebb feladat arra nevelni, hogy beilleszkedjék más emberek gondolatvilágába. E célból meg kell ragadnunk minden alkalmat, hogy megmagyarázhassa: miért történt ez vagy az, hogyan gondolta az illető, miért jobb vagy miért hátrányosabb ez az elgondolás. Bizonyára hosszú évekbe kerül majd, míg úgy-ahogy sikerülni fog elérni, hogy Oroszlán jegyében született gyermekünk mások szemüvegén keresztül is megértse és meglássa a dolgokat.

Tüzes temperamentuma korán felébreszti benne az Éroszt! Erre éretlen korában más úton, módon kell az erotikáját levezetnie, mint sport, irodalom, testi és szellemi elfoglaltság, turisztika, stb.

Feltétlenül válogassuk meg Oroszlán jegyében született gyermekünk barátait, mert hiszékenysége, naivsága, jóindulata, áldozatkészsége miatt, - ezek születési adottságai – könnyű kihasználni őt.

Az Oroszlán jegyében született gyermek hivatása akkor megfelelő, ha a nagyvonalú, és reprezentáló. Neki megfelelő pályák: bank, nagykereskedelem, ékszerészet, aranyművesség, politika, természettudományok, orvoslás, történész.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top