Kedves Donnák, Pogány Éva kérésére íme a recept újra, reméljük így jobban elnyeri a tetszéseteket!
Hozzávalók: l db tojás l kávéskanál szódabikarbóna 3 evőkanál méz 2,5 evőkanál tej 15 dkg. cukor 3 dkg vaj
Ezeket gőz felett 5 percig jól kikeverjük. A langyosra hűlt masszába 40 dkg sima lisztet teszünk.Ezután gyúrólapon jól összegyúrjuk. Négy részre osztjuk és 3/4 órát pihentetjük. Kinyújtjuk közepes méretű tepsi méretűre, és vajjal, vagy zsirral megkent tepsi hátlapján megsütjük. Hamar sül.
Töltelékhez a krém: 18 dkg porcukor 2 db vaníliás cukor 20 dkg vaj vagy margarin
Ezeket jól kikeverjük
Főzött krém: 2,5 dl tejben egy púpozott evőkanál réteslisztet felfőzünk 2 db vaníliás cukorral, kihűlésig kevergetjük, hogy ne legyen csomós. Ha kihűlt, akkor jól összekeverjük a vajas krémmel,hogy szép sima legyen.
A lapok megkenéséhez még szükségünk van sárgabarack dzsemre és a süti tetejére tortabevonóra. Jó étvágyat hozzá!
Köszönjük szépen Pogány Évának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.