Ázsiai spagetti

2009. 01. 15.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Küldök egy ázsiai receptet, nagyon sok helyen készítenek hasonlókat, így nem lehet azt mondani, hogy kínai, vagy thai kicsit Közép - európai felhanggal:

Hozzávalók: - 2-4  fej vöröshagyma, - 2-3 gerezd fokhagyma, - 1/2 fej káposzta - 1 evőkanál citromlé, vagy 10%-os ecet, - 2 kávéskanál méz, - szójaolaj/szósz, olaj, só, cukor, bors, chilli, gyömbér - bambuszrügy - helyettesíthető káposzta torzsa felvágva, - gomba - sárgarépa - 1/2 deci cherry, vagy más rövidital, lehet hígitva is, sörrel lehet helyettesíteni - 1 kg csirkemell, vagy pulykamell - spagetti.

Apró csikokra felvágjuk a húst, lehetőleg úgy, hogy a szálakat elvágjuk. A felvágott csirkemellhez hozzáadjuk az apróra felvágott 2-3 hagymát, 1 gerezd fokhagymát, mézet, cukrot, sót, gyömbért citromlevet, cherrit, chillit/bors gyömbért, szójaszószt és étolajat hozzátesszük. Ennek a pácnak pikánsnak kell lennie - édes-savanykás- picit erős izeknek kell benne fellelhetőnek lenni. A húst a páccal egy napra eltesszük. A sárgarépát apróra, lehetőleg csíkokra, kockákra, vagy karikákra felvágjuk, picit megcukrozzuk - sajnos a mai sárgarépáknak más semmi ízük nincs -  a káposztát kis csíkokra szeleteljük - a torzsát, és a keményebb részeket kis hasábokra, ezzel helyettesítjük a bambuszrügyet. A gombát felvágás után roston félig megsütjük, vagy dinszteljük. A spagettit, lehetőleg törés nélkül megfőzzük. A káposztát mikróban, vagy tűzhelyen megpuhítjuk. A húst a páccal együtt, a maradék felvágott hagymát, fokhagymát dinsztelve, vagy nyersen, a sárgarépát, káposztát  óvatosan összekeverjük és forró tepsibe tesszük, szójaszósszal, gyömbérrel meglocsoljuk és picit megpirítjuk.   Ezt szoktam gyakorolni vendégeim elkápráztatására... általában működik, jó étvágyat!

Köszönjük szépen Honthy Gábornak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top