Boci szelet

2009. 01. 15.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók:    - 11 evőkanál kristálycukor, - 11 evőkanál étolaj, - 15  evőkanál tej, - 15  evőkanál liszt, -  2   evőkanál kakaópor, -  4  tojás, - 1  csomag sütőpor.

A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalókat. A legvégén a habbá vert tojásfehérjét. Zsírozott, lisztezett közepes nagyságú tepsibe tesszük.

Fél kg túrót elkeverünk 4 evőkanál grízzel, egy egész tojással 20 dkg kristálycukorral és  1 csomag vaníliás cukorral.  Kiskanállal gombócokban a tepsiben lévő tésztára rakjuk. Ami természetesen belesüllyed, és sütés után − ha kihűlt −  felvágva tarka lesz, mint a boci.

Nagyon guszta és finom!

Köszönjük szépen Gurszki Vilmosnénak és Kövér Magdolnának, továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top