Hozzávalók:
4 tojás, 2 tejföl, kb.6 csirkecomb, 1 kisebb karfiol, só, vaj.
A karfiolt rózsákra szétszedem és sóval vízben puhára főzöm, leszűröm, kihűlni félreteszem. A tojást szétválasztom, a fehérjét egyenlőre félreteszem, kivajazom a jénait, lehet vastagon is, aljára karfiolt teszek, rá a csirkecombot, ízlés szerint fűszerezem, még egy réteg karfiol, a tojássárgáját összekeverem a tejföllel és erre ráöntöm, majd a jénai tetejével lefedem és sütőbe teszem. Sülés közben nézegetem, hogy átsült-e a csirkecomb, majd ha kész, a tojásfehérjét felverem habnak majd ráöntöm. Már nem teszem rá vissza a jénai tetejét, visszateszem a sütőbe és aranybarnára sütöm. A húst szinte átveszi a karfiol ízét, és nagyon finom.
Édesanyám egyik kedvenc étele volt, sajnos ő már nem él, de ajánlom mindnyájatoknak!
Köszönjük szépen Ádámné Vancza Viktóriának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán!