Baconos Pulykatorta

2009. 04. 30.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 50-70 dkg pulykamell (v.csirkemell), 25 dkg baconszalonna szeletelve, 25-30 dkg reszelt sajt, 2-3 db tojás, liszt, só, bors.

 

A húst szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, kicsit állni hagyjuk. Egy kerek tűzálló tálat kirakunk körbe - az alját is -, a baconszeletekkel. A húst panírozzuk, liszt, tojás, reszelt sajt és rétegezzük a tálba, míg el nem fogy. A maradék tojást, sajtot öntsük a tetejére, fedjük be baconszeletekkel, fedő alatt kezdjük sütni, majd levéve a fedőt pirosra sütjük, míg szépen megpirul a szalonna körbe-körbe. Ha kicsit kihűlt, tortaként kifordítható, szeletelhető. Hidegtálként is fogyasztható. Én pulyka „szedelék” húsból készítettem.

Jó étvágyat hozzá!

Köszönjük szépen Csato Annának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top