Bajusz süti

2010. 03. 31.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Tészta:

8 tojásfehérjét 20 dkg cukorral kemény habbá verünk, hozzáadunk 10 dkg kókuszreszeléket, 10 dkg őrölt mákot, 3 evőkanál lisztet, 1 csomag sütőport. Ezeket összekavarjuk és megsütjük.

Krém:

8 tojássárgáját 20 dkg cukorral elkavarunk, hozzáadunk 2 kanál lisztet és 2dl tejet, gyenge tűzön állandó kavarás mellett sűrűre főzzük. Mikor kihűlt, 1 csomag margarint cukor nélkül habosra kavarunk és összevegyítjük a krémmel.

Összerakás:

a tészta tetejére rátesszük a krémet, erre kekszet rakunk, hogy az egész tészta tetejét befedje. Ezután fél liter tejszínből habot verünk és azt a keksz tetejére tesszük. A tetejét kókuszreszelékkel szoktam megszórni.

Nagyon finom és mutatós!

 Köszönjük szépen Laczkó Zitának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top