Balaton körkép – avagy július jókor, jó helyen…

2010. 06. 29.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A Veszprémi Vár ad otthont július 2-án és 3-án a Pannon Színházi Fesztiválnak, ahol jobbnál jobb előadásokon nevethetünk, könnyezhetünk, izgulhatunk, vagy csak egyszerűen csendes szemlélői lehetünk. Sajnos a rendezvény csak jegy ellenében látogatható, viszont aki szereti a színházat, annak mindenképpen érdemes megtekinteni egy-egy darabot. Bővebb információt ITT találnak az érdeklődők.

Zalakaroson július 2. és 5. között Utcazene Fesztiválon engedhetik ki a fáradt gőzt a pihenni vágyók, ahol a fellépő művészek tudásukat és tehetségüket úgy osztják meg a nagyérdeművel, hogy nincsenek szakmai és műfaji korlátok közé szorítva. A több helyszínen fellépő utcazenész bandák jó kis talpalávalót szolgáltatnak és természetesen a szabadtéri bálon lehetőség is lesz bebizonyítani, hogy kinek hogy szolgál a táncos cipője.

Akik inkább egy kis ejtőzésre vágynak, azok a jó falatok és ízes italok mellett Éles István és Bach Szilvia humoristák produkcióját is megtekinthetik, majd nevetéstől potyogó könnyeiket tűzzsonglőrök bemutatójával száríthatják fel.  Aztán aki bírja még szusszal, az bátran vegyen részt egy őrült karaoke partin, ahol nem mellesleg a nagyszájú rapper, Majka tűnik fel házigazdaként.

Persze, a gyereket sem kell otthon hagyni! A zenebohóc mindenkit éneklésre bír és megtáncoltat! A kézműves foglalkozásokon, vetélkedőkön és mini diszkón pedig minden érzékszervük kap egy kis pluszt, amiért érdemes eljönni!

Akinek felkeltette az érdeklődését ez a hangulatos fesztivál, ITT még több információt kaphat róla.

Úgy tűnik, a július nem az ingyenes rendezvényeknek kedvez, viszont a 185. Anna-bál és Kísérőrendezvényei a hagyományokhoz hűen ismét nagyon színvonalas programot biztosítanak. A július 23-tól 25-ig tartó programsorozatnak természetesen legtündöklőbb fénypontja maga a bál, viszont a főprogramot övező számtalan színes rendezvényen a közönség azon része is jól szórakozhat, aki az Anna-bálra nem jut el. A korabeli műsorok, táncbemutatók és a Városi Koncert Fúvószenekar előadása mind-mind igazi kikapcsolódást jelent, vasárnap délelőtt pedig a bálkirálynővel és udvarhölgyeivel is megismerkedhet a város, akik lovas huszárkísérettel kocsikáznak majd végig az utcákon. A több éves hagyománynak számító Kiss Ernő-díj átadása idén sem maradhat el, így a honvéd tábornok porcelánszobrát 2010-ben is olyan személy kapja, aki sokat tett Balatonfüredért. Természetesen senki se keseredjen el, ha nem jut el Balatonfüredre az Anna-bál idején, ugyanis immár harmadik alkalommal a teljes eseménysorozatot élőben közvetíti a Duna Televízió.

A bál részletes programjáról, jegyárakról ITT kaphatnak bővebb információt.  Sajnos a kísérőrendezvényekről ennyire pontos és részletes leírást nem találtunk, annak ellenére, hogy úgy érezzük, az sokkal szélesebb körnek szól, mint maga a bál. Balatonfüred viszont gyönyörű és ha nem is  ezen programok miatt, de érdemes mindenképpen megnézni! A város honlapján egyébként számos további rendezvényről is hírt adnak ITT, többek között a szintén júliusban megrendezésre kerülő Ákos és Charlie koncertről, színházi előadásokról.

A Balaton vidéke júliusban a fenti programokon kívül is hemzseg színvonalas rendezvényekben, amik közül kedvünk szerint válogathatunk:

Kékszalag Vitorlásverseny, Balatonfüred   Dátum: 2010. 07. 03 - 2010. 07. 05. Bővebb információ ITT!

Balaton Sound, Zamárdi Dátum: 2010. 07. 08 - 2010. 07. 11. Bővebb információ ITT!

Várjáték - Gyulaffy Napok Csobáncért Dátum: 2010. 07. 16 - 2010. 07. 18. Bővebb információ ITT!

Badacsonyi Borhetek, Badacsony Dátum: 2010. 07. 17 - 2010. 08. 01. Bővebb információ ITT!

II. Zánkai Lovas Fesztivál, Zánka Dátum: 2010. 07. 22 - 2010. 07. 25. Bővebb információ ITT!

Sorozatunk természetesen folytatódik. Augusztusban is számíthatnak a donna.hu olvasói programajánlónkra, addig pedig jó szórakozást és kellemes időtöltést kívánunk mindenkinek!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top