Idén egy csivava a legcsúnyább

2010. 06. 29.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Immáron 22. alkalommal rendezték meg a Világ Legcsúnyább Kutyája versenyt a kaliforniai Petalumában. Ezen a versenyen nem a szépség a menő, minél furább, különcebb megjelenéssel bír egy eb, annál nagyobb az esélye a végső sikerre. Jellemzően a kínai kopasz kutyák fölénye szokott érvényesülni, tavaly azonban az összetett versenyt egy Pabs nevű boxer keverék nyerte meg, egészen egyedülálló arcberendezésének köszönhetően.

Pabs idén is indult, tavalyi legnagyobb vetélytársa azonban nem. A Miss Ellie névre hallgató kínai kopasz kutya, aki tavaly a legcsúnyábbnak bizonyult a fajtatiszta ebek között, sajnos már jobb létre szenderült. Mi is írtunk róla, tizenhét évesen hagyta itt gazdiját, aki rengeteg pénzt tudott gyűjteni jótékony célra a nem mindennapi megjelenésű kutyussal. A címvédés idén nem jött össze, ugyanis egy Abby Hercegnő nevű, fajtatiszta csivava megelőzte Pabsot, a háromfős zsűri őt találta a legcsúnyábbnak a mezőnyben. Tény, hogy görbe lábai és hajlott háta sem nevezhető kifejezetten arisztokratikusnak, pláne hercegnőinek, de ezen a versenyen ez pont kapóra jött a győzelemhez. A gazdija, Kathleen Francis természetesen roppant boldog volt kedvence győzelme után, már csak az elismeréssel járó 1000 dolláros csekk miatt is.

A győztes ebet még kiskorában kitették az utcára, vélhetően épp a megjelenése miatt - amit az egyik állatorvos zsűritag szerint a beltenyésztésnek köszönhet - és Francis vette magához néhány évvel ezelőtt. Természetesen ahogy akkor sem látta Abbyt csúnyának, úgy most is meggyőződése, hogy kedvence a legaranyosabb eb széles e világon.

Forrás: Farm.hu



Szerző

donna.hu



Scroll to Top