Barackos sütemény

2010. 05. 11.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Kétszer 6 db tojásból piskótatésztát sütünk (6 tojáshoz 6 evőkanál cukor és 6 evőkanál liszt). Ha kihűltek, az alsó lapot megkenjük baracklekvárral, majd barackkompótot rakunk rá, rátesszük a másik piskótát. 2dl erős feketeteát főzünk és feloldunk benne 20dkg kristálycukrot, 1 evőkanál kakaót, és ha kihűlt a tea, 1 dl rumot öntünk hozzá és ráöntözzük a piskótára.

Krém: 4 egész tojást, 2 evőkanál kakaót, 8 evőkanál cukrot gőz felett habverővel vagy kézi mixerrel addig főzzük, amíg sűrű nem lesz és kihűtjük. 25dkg vajat vagy margarint habosra kikeverünk, összekeverjük a krémmel és rátesszük a tészta tetejére. Csokival leöntjük vagy csokit reszelünk rá.

Köszönjük szépen Kürthy Andreának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top