Béreljünk barátot!

2010. 09. 01.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Rengeteg dolgot bérelhetünk: lakást, biciklit, korcsolyát, sífelszerelést, autót, de akár farsangi jelmezt vagy esküvői ruhát is. De mi van akkor, ha barátot szeretnénk bérelni? Ma már ez is lehetséges!

Mindez nem csalás és nem ámítás, hanem egy nemrégiben kialakult lehetőség: az eredeti ötlet Japánból származik, de az USA-ban lett igazán közkedvelt. Ilyen barátbérlő oldal a svájci Friendstorent vagy az amerikai RentAFriend. Ezen oldalak esetében nem más a teendő, mint beregisztrálni; mindezt a svájci esetében ingyen és bérmentve tehetjük meg.

 A barátot, vagy a biciklit bérelte?

Aztán kedvünkre tudunk böngészni a jelentkezők közül: kiválaszthatjuk jövendőbeli barátunk érdeklődési körét, nemét, életkorát. Ha pedig van egy bizonyos összeg, amelyet új kis barátunkra szánunk, a jelentkezők tarifáját is szemügyre kell venni. Ugyanis ezen oldal esetében a barátságukat ajánlók óradíjat kérnek szabadidejük feláldozásáért cserébe. Mindenesetre az a cél, hogy jól érezzék magukat a résztvevők, aztán jobb esetben mélyebb barátságok is kialakulhatnak. Viszont vannak olyanok, akik mellékállásként néznek minderre, mások pedig egy egyszerű szolgáltatásként, ahol nincsenek kötöttségek. Nem kell a másikra időt szánni huzamosabb ideig, energiát fektetni a baráti kapcsolatba, egyszerűen kibérlem egy pár órára a célszemélyt, amikor szükségem van rá. Első hallásra bizarr és extrém szolgáltatásról van szó, de biztosan akadnak olyanok, akiknek vagy nincs idejük vagy egyszerűen nem igénylik a tartós, kétoldalú, mély barátságot.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top