Diós krémes

2010. 09. 01.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók:

8 tojás, 25 dkg kristálycukor, 20 dkg darált dió,1 tasak vaníliáscukor, 1 tasak sütőpor, 3 evőkanál zsemlemorzsa.

Krémhez:

1/2 liter tej, 5 e.kanál liszt, 2 tojássárgája ( amit a 8 tojásból veszünk el), 1-2 tasak van. cukor1 db ráma margarin, 20 dkg porcukor.

 

Elkészítés:

8 tojásfehérjét 25 dkg kr.cukorral kemény habbá verünk. Óvatosan hozzáadunk 6 tojássárgáját, 20 dkg darált diót, 1 van.cukrot, 1 sütőport, 3 e.kanál morzsát. A dióból egy picit hagyunk a tetejére. Közben kibélelünk ostyalappal egy nagyméretű tepsit30x35 cm-es). A diós masszát beleöntjük a tepsibe. Megsütjük, mint a piskótát. A krémet felfőzzük, hagyjuk kihűlni. A margarint a porcukorral kikavarjuk. A kettőt összekeverjük. Rásimítjuk a kihűlt tésztára, darált dióval megszórjuk a tetejét.

Jó étvágyat hozzá!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top