Besameles gombával töltött palacsinta

2009. 09. 07.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 50 dkg gomba, 1 csomag bacon vagy sonka, 1 fej hagyma, fokhagyma, só, bors, vegeta.

A hagymát megdinszteljük rátesszük a gombát és a sonkát, majd addig pároljuk amíg a gomba meg nem puhul. Közben jól befűszerezzük, fokhagyma, só, bors, vegeta, oregánó (egy kevés csípős piros-aranyat is tettem bele).

Besamel: kb.5 dkg liszt, 5 dkg vaj, só, bors, fokhagyma, kevés tej.

Ezeket sűrűre főzzük, majd reszelt sajtot teszünk bele, és végül összekeverjük a párolt sonkás-gombával.

Palacsinta: fél liter tej, 1 tojás, só, és annyi liszt hogy se túl híg, se túl sűrű ne legyen.

A kisült palacsintákat megtöltjük a besameles gombával, feltekerjük  majd egy tűzálló tálba tesszük, megszórjuk a tetejét reszelt sajttal, és végül a sütőben megsütjük. (csak éppen annyira, míg a sajt ráolvad)

Nagyon finom és laktató. Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Sörös Mónikának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.

 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top