Hozzávalók: Tészta : ½ csomag leveles tészta. Meggyes krém: 1 üveg meggy befőtt, 2 csomag vaníliás pudingpor, 6 dl meggy lé, 1 evőkanál cukor. Tejszín krém: 500 ml hab tejszín, 25 dkg túró, 10 g zselatin fix, Tetejére: eper lekvár.
A leveles tésztát a sütőtepsi méretére kinyújtjuk, és kisütjük. A meggyes krémhez a meggyet apró darabokra vágjuk, a levét pudinggal megfőzzük, még melegen belekeverjük a cukrot és a darabolt meggyet, Ezt a tésztára kenjük, és hagyjuk kihűlni. Tejszínes krémhez felverjük a tejszínt a cukorral, belekeverjük a túrót és a végén a zselatin fixet. Rákenjük a meggyes krém tetejére. A tetejét eper lekvárral vékonyan megkenjük.
Jó étvágyat mindenkinek!
Köszönjük szépen Patkóné Bernadettnek, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre!Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért!