Hozzávalók: A tésztához: 5 tojás, 10 kanál porcukor, 5 kanál víz, 15 dkg darált dió, 5 kanál liszt, csipet szódabikarbóna.
A krémhez: 20 dkg porcukor, 1 csomag vaníliacukor, 20 dkg vaj, két dupla kávé.
Öt tojás sárgáját, 10 kanál porcukrot, 5 kanál víz keverékét jól felverjük, 15 dkg darált diót, 5 kanál lisztet,csipet szódabikarbónát adunk hozzá. Az öt tojás fehérjét habbá verjük, és a masszához dolgozzuk. Kizsírozott, lisztezett tepsiben közepes tűznél sütjük.
A következő krémet tesszük rá: 20 dkg porcukrot, 1 csomag vaníliacukrot, 20 dkg vajjal kikeverünk, és folytonos keverés közben két dupla kávét adunk hozzá. Vastagon a piskótára kenjük. A tetejét őrölt dióval meghintjük.
Köszönjük szépen Barabás Tibornénak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.