Hozzávalók: - a tésztához: 50 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 25 dkg vaj, 20 dkg cukor, 2 tojássárgája, 4,5 dl tej - a krémhez: 10 dkg vaj, 10 dkg cukor, 3-3 evőkanál rum, baracklekvár és kakaópor - a tetejére: 4 tojásfehérje, 20 dkg cukor, 10 dkg étcsokoládé.
A tésztához a lisztet és a sütőport a vajjal elmorzsoljuk, majd a cukorral, a tojások sárgájával, és 1,5 dl tejjel összegyúrjuk. Lisztezett deszkán 3 darab, kb. 30 x 30 cm-es lapokká nyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, egyenként kb. 12 percig sütjük. Ha kihűltek, az egyiket összetörjük, a maradék tejjel leforrázzuk.
A krémhez a vajat a cukorral habosra keverjük, a rummal, a baracklekvárral és a kakaóporral ízesítjük, majd az előzőekhez adjuk. A krémet a két tésztalap közé kenjük. A tetejére a habbá vert tojásfehérjét vízgőzre állítjuk, és a cukorral 4-5 percig tovább verjük, a tésztára kenjük, majd a megolvasztott csokoládét rácsorgatjuk. Villával megcifrázzuk és hűtőszekrényben dermedni hagyjuk.
Köszönjük szépen Bereczki Erzsébetnek, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.