Bokorfonó és fanyűvő – életre kelt asztalt, széket

2011. 06. 20.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Ütős kertszépészeti megoldásokkal rukkolt elő pár jószándékú és türelmes kertészember, kik dacolva a természet akaratával saját kényük-kedvük szerint igen komolyan befolyásolnak fát és bokrot egyaránt.

Peter Cook és családja olyan örök életű (bár igen vízigényes) bútorokat gyárt, melyek kiállják az idő próbáját. Hosszú évek alatt a fák ágait úgy alakítják, hogy azok különböző ülőalkalmatosságokká, kerti asztallá formálódjanak, ezzel szolgálják kényelmüket és különleges Csodaország hatást keltenek a házuk előtt.

Az ötletből csakhamar vállalkozás cseperedett és immár megrendelésre készülnek székek, asztalok: csak legyen türelme a megrendelőnek kivárni! Az élőfa-formázás már-már művészi magaslatokba tört, nemcsak kerti bútorokat, de különleges, ember formájú lényeket is alkottak már, melyek igen közkedveltek a gyermekek körében.

 

Az alkotásokból egyedi szobabútor is készül, hiszen a hosszú idő után asztallá, fotellá formázott fákat később kivágják, lakkozzák és máris mehet a megrögzött természetkedvelők nappalijába! Az ötlet egyedülállóságát mi sem bizonyítja jobban, mint azok a díjak, melyeket Cook úr bezsebelt. Hat éve például Japánban nyert kiválósági díjat, akkor egy zöld játszótér kitalálásával, melyet csak és kizárólag élő fák formázásából kívánt megvalósítani. A tervek elkészültek, a díj a polcon hever, a játszótér pedig még várat magára. Bár ez csak a mi felvetésünk, de valószínűleg a fák még alakítás alatt állnak! Röpke tíz, tizenöt év, és néhány csemete már élvezheti is majd a dzsungelélményt!

 képek forrása: pooktre.com  



Szerző

donna.hu



Scroll to Top