Boldog születésnapot kívánunk minden Szűz jegyében született olvasónknak!

2009. 08. 24.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Nem szeretsz nagyon elől lenni az élet színpadán. Mindenben a józan ész a legfőbb tényező nálad, és csak másodsorban az érzelem. Lehetsz idealista, de idealizmusod soha sem eget verő, sohasem robbanó, hanem erősen korlátozott. Lelkesedésedet egészséges valóságérzet hajtja át.   Kitűnő eszed van, logikád éles, gyors a felfogóképességed. Mindent könnyen sajátítasz el, okosságod természetes. Munkakedvelő vagy, kitartó és türelmes. Különlegesen jó megfigyelőképességed van, bele tudsz merülni a dolgok legkisebb, legaprólékosabb részleteibe. Emlékezőképességed éles, nem felejted el a tapasztaltakat, a már megtanultakat.

Legjellemzőbb tulajdonságod az erős kritikai beállítottság. Ez a kritika nem rosszakaratú, mégis sokszor kellemetlen, csípős, és gunyoros.

Fő jellegzetességed a nüanszírozás. Nem vagy a nagyvonalúság embere, a legkisebb részleteket hozod elő az anyagból, és ezeket a részleteket a legnagyobb finomsággal dolgozod ki. Ahol mások már befejezték a munkát, ott még mindig találsz hibát. Amilyen jó ez a tulajdonságod, épp olyan veszélyes is, mert a kis hiba felkutatása annyira lefoglalhat, hogy mellette elnézed a lényeget, belegabalyodhatsz az árnyalatok útvesztőjébe, és ott elakadhatsz. Tulajdonképpen a csiszolás és tökéletesítés, a munka befejezése volna az igazi hivatásod. A magasabb rendű finom munkához van különleges tehetséged.

Feltűnően jó a beosztóképességed, tehetséged. Nemcsak rendes vagy, hanem pedáns is, sokszor ezt túlzásba is viszed. Ha az íróasztalodon egy könyvet, vagy egy tollat valaki máshová tesz, azt rögtön észre veszed, és bosszankodsz rajta. Ha valaki a könyvtáradból elvesz egy könyvet, és nem oda teszi vissza, ahová való, komoly felháborodást válthat ki belőled.

Képes vagy lemondani dolgokról. A gond, és kellemetlenség erősen lehangol, lesújt, úgy, hogy csak nehezen tudsz magadhoz térni. Szemmel láthatólag közönyössé válsz, a külvilág minden benyomásával szemben. Törekszel a szellemi tisztaságra és világosságra. Van benned valamilyen rokonszenves ügyesség. Kiváló társalgó vagy, kellemes csevegő, szellemes mulattató.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top