Boleró krémes

2009. 08. 31.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: A tésztához: 20 dkg porcukor 20 dkg liszt 4 tojás 1 dl tej 1 dl olaj vagy annak megfelelő olvasztott ráma 1/2 sütőpor   A krémhez: 3 csomag puncs ízű pudingpor 3 tojás 10 evőkanál cukor 1 l tej 1 csomag Zselatin 18,5 dkg ráma

A pudingport, a zselatint, a tojások sárgáját, a cukrot és a lisztet egy kevés tejjel kikeverjük. A többi tejet felforraljuk és a hozzávalókkal együtt, állandó keverés mellett sűrűre főzük. Amikor forr, beletesszük a tojás felvert habját, és beledaraboljuk a rámát. Óvatosan a tésztára kanalazzuk.   Teteje: 1,5 csomag háztartási keksz, utána a 18 dkg porcukrot, a 3 csomag karamellás pudingport, a 3 evőkanál olajat és az 5 evőkanál forró vizet kikeverjük, hogy kenhető legyen és a tetejére kenjük.

Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Okolicsányi Editnek, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top