Bolognai - fantáziával

2009. 06. 06.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Szeretném megosztani veletek az én saját receptemet. Annyit kell róla tudni, hogy akkor találtam ki, amikor már semmi ötletem nem volt, hogy mit adjak a kedvesemnek. Hát ez lett az eredménye:

Hozzávalók: 30 dkg házi sonka, 30 dkg párizsi, 2 nagy puha paradicsom, 2 nagy fehér paprika, kevés olaj, kb. 2 dl víz, 2 kanál bolognai szósz alap por.

Az összetevőket 1x1-es kockákra vágom. Serpenyőben kevés olajon megpirítom a sonkát, amikor megpirult hozzáadom a paradicsomot és lefedem. Amikor a paradicsom már szét sült, hozzáadom a paprikát.

Mikor megpuhult a paprika is, hozzáadom a kockára vágott párizsit. Újból lefedem. Miután megpirult a párizsi is, hozzáadom a bolognai port, elkeverem és öntök rá vizet. Kicsit össze forralom és kész is.

Hasábburgonyával vagy rizzsel tálalom. Ízlés szerint a tetejét megszórhatjuk reszelt sajttal vagy egy kanál tejföllel. Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Kondor Eszternek, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top