Szeretném megosztani veletek az én saját receptemet. Annyit kell róla tudni, hogy akkor találtam ki, amikor már semmi ötletem nem volt, hogy mit adjak a kedvesemnek. Hát ez lett az eredménye:
Hozzávalók: 30 dkg házi sonka, 30 dkg párizsi, 2 nagy puha paradicsom, 2 nagy fehér paprika, kevés olaj, kb. 2 dl víz, 2 kanál bolognai szósz alap por.
Az összetevőket 1x1-es kockákra vágom. Serpenyőben kevés olajon megpirítom a sonkát, amikor megpirult hozzáadom a paradicsomot és lefedem. Amikor a paradicsom már szét sült, hozzáadom a paprikát.
Mikor megpuhult a paprika is, hozzáadom a kockára vágott párizsit. Újból lefedem. Miután megpirult a párizsi is, hozzáadom a bolognai port, elkeverem és öntök rá vizet. Kicsit össze forralom és kész is.
Hasábburgonyával vagy rizzsel tálalom. Ízlés szerint a tetejét megszórhatjuk reszelt sajttal vagy egy kanál tejföllel. Jó étvágyat!
Köszönjük szépen Kondor Eszternek, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.