Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg vaj, vagy margarin, 2 tojás sárgája, 2 dkg élesztő tejben, kevés cukorral felfuttatva, 1 kávéskanál só és annyi tej, hogy könnyű tésztát kapjunk.
A hozzávalókat összegyúrjuk, jól kidolgozzuk és 1/2 órát pihentetjük. Nyolc cipót formálunk belőle és mindegyiket tányér nagyságúra kinyújtjuk, majd nyolc részre vágjuk. (mint a tortát) A cikkeket a szélesebb részénél kezdve összesodorjuk, kikent tepsibe rakjuk. Újra kelesztjük fél órát. Tojás fehérjével megkenjük, köménymaggal, vagy reszelt sajttal megszórjuk. Én a tojásfehérjébe szoktam tenni őrölt köményt és azzal kenem le. Végül világosra sütjük.
Jó étvágyat!
Köszönjük szépen Bényei Sándornénak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.