Bolognai rakott krumpli

2009. 06. 16.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 1 kg krumpli, 35 dkg darált hús, 4 db főtt tojás, 1 doboz sűrített paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg sajt, tejföl, 3 gerezd fokhagyma, olaj, petrezselyemzöld, majoránna, oregáno, bazsalikom, só, bors.

 

  Először a 4 db tojást megfőzöm. A vöröshagymát félkarikákra vágom, egy lábasban olajat hevítek, ráteszem a hagymát, pirítom, majd ráteszem a darált húst, és ízlés szerint a fűszereket: só, bors, majoránna, oregáno, bazsalikom, két gerezd fokhagyma, és a sűrített paradicsom. Ezt kb. 5 percig főzöm csak, hogy összeérjenek az ízek.

A krumplit meghámozom, felszeletelem karikára. Egy tepsi aljára pici olajat öntök, teszek egy réteg krumplit, sósom, borsozom. Ráteszem a paradicsomos (bolognai-s) darált húst. A húsrétegre következnek a szeletelt tojások, majd ismét a karikára vágott krumplival befedem. Alufóliát teszek rá és kb. fél órára sütőbe teszem.

Közben a tejfölt, reszelt sajtot, egy gerezd fokhagymát, és petrezselyemzöldet (jó szárított is) összekeverem. Fél óra múlva kiveszem a sütőből a tepsit, leveszem az alufóliát, rákenem a sajtos tejfölt, és visszateszem a sütőbe, míg meg nem pirul, barnul a teteje.   Lehet bonyolultnak tűnik, de egész hamar megvan, finom és laktató!

Jó étvágyat hozzá!

Köszönjük szépen Makai Amandának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top