Hozzávalók: 1 kg krumpli, 35 dkg darált hús, 4 db főtt tojás, 1 doboz sűrített paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg sajt, tejföl, 3 gerezd fokhagyma, olaj, petrezselyemzöld, majoránna, oregáno, bazsalikom, só, bors.
A krumplit meghámozom, felszeletelem karikára. Egy tepsi aljára pici olajat öntök, teszek egy réteg krumplit, sósom, borsozom. Ráteszem a paradicsomos (bolognai-s) darált húst. A húsrétegre következnek a szeletelt tojások, majd ismét a karikára vágott krumplival befedem. Alufóliát teszek rá és kb. fél órára sütőbe teszem.
Közben a tejfölt, reszelt sajtot, egy gerezd fokhagymát, és petrezselyemzöldet (jó szárított is) összekeverem. Fél óra múlva kiveszem a sütőből a tepsit, leveszem az alufóliát, rákenem a sajtos tejfölt, és visszateszem a sütőbe, míg meg nem pirul, barnul a teteje. Lehet bonyolultnak tűnik, de egész hamar megvan, finom és laktató!
Jó étvágyat hozzá!
Köszönjük szépen Makai Amandának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.