Európai randevú

2009. 06. 16.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Az egyedülálló program keretében az Unió 27 tagországából bemutatnak egy-egy művészt és alkotásait. Mindezzel az egységet és az összetartozást szeretnék szimbolizálni azzal, ráadásul úgy, hogy Budapesten, egy helyen, egy időben találkozik és barátkozik Európa. Úgy is lehet venni, hogy a szervezők meghívták Európát, adjanak egymásnak itt randevút, legyen két hónapon át Budapest Európa Kortársművészeti Központja.

Magyarország is sokat profitálhat az eseményből, hiszen kulturális találkozóhellyé válik, a kiállításról beszámol az Unió összes tagállamának médiája, pozitív képet festve hazánkról, amely élen jár a kultúra terjesztésében, megszervez egy ilyen horderejű eseményt ez által úgymond valóságos kulturális missziót teljesítve.

Budapesten találkoznak a tagországok művészei, eszmét cserélnek munkáikról és a különböző kultúrákról. Hinni kell abban, hogy a kultúra ereje összehozza, és nem szétválasztja a nemzeteket. A mai, bizonytalan időkben különösen fontos, hogy hidakat építsünk egymás felé, megteremtve az elfogadás, a tolerancia, a barátság felemelő érzését.

Az Opera Galéria, július óta szervezte ezt a programot. A kuratórium folyamatosan válogatta a művészek alkotásait, hogy minél méltóbb anyaggal tiszteleghessen az Uniós csatlakozás előtt. Azzal is emelni kívánják az esemény rangját, hogy a kiállítás végén a galéria szakmai bizottsága átadja a Magister Artis és Artis Laudabilis szakmai díjakat, amelyekkel elismerik a művész munkásságát.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top