Éltető alma

2009. 06. 16.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Jól mosd meg az almát, magozd ki, de ne hámozd le! Így az összes hatóanyag megmarad benne, ami védi egészségünket.

Az emésztés szempontjából az alma különösen sok pektint tartalmaz, amely a bélben mérgező salakanyagokat felszívja, és a káros baktréiumok szaporodását is gátolja. Hasmenésnél segít, a reszelt alma, de székrekedést is jól kezelhetjük vele, ha üres gyomorra esszük.

A bőrünket belülről tisztítja azáltal, hogy ilyen kiválóan méregtelenít. Hölgyek, akik bőrproblémával küzdenek, hetente kellene tartaniuk egy almanapot, amikor csak almát esznek, almalevet és ásványvizet isznak.

Az almának olyan hatóanyagai is vannak, amelyek a jó alvást elősegítik. Ezt már a nagy természetgyógyász Christoph Hufeland (1762-1836) felfedezte. Azzal az ajánlatával, hogy minden este egyen egy hámozatlan almát, megszabadította pl. Goethe-t, Schiller-t, és Jean Paul-t, alvási zavaraitól.

Az alma gondoskodik a jó vérkeringésről, mert gazdag Káliumban. A Kálium az az elem, amely a test sejtjeit oxigénnel ellátja. Hatása azonban csak akkor érvényesül, ha az ember minden nap két-három hámozatlan friss almát megeszik.

Legyen az asztalodon mindig sok, friss, hazai alma! Ügyelj arra, hogy hazai almát egyél, legjobb a bio alma, hiszen ezt nem permetezik! Ajánlatos a Jonathan, Jonagold, Starking stb. Az importált almákat gyakran viaszbevonattal, schellack-kal szépítik. Ezek a gyümölcshúsba felszívódnak, és károsíthatják a bőrünket.

Kapcsolódó anyagok: 

$$1579$$

$$1608$

$$2923$$

$$2926$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top