Banános tekercs

2009. 06. 16.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A tészta elkészítése: 5 tojássárgáját 5 evőkanál cukorral kikavarunk. Majd összedolgozzuk egy jól púpozott evőkanál liszttel, másfél evőkanál kakaóporral, késhegynyi szódabikarbónával. Végül a tojások felvert habját is beletesszük és vékony lapban kisütjük.

 

  Krém elkészítése: 1 margarint 20 dkg porcukorral, 1-2 vaníliás cukorral habosra kavarunk. 3 dl tejben 3 evőkanál lisztet péppé főzünk. Ha kihűlt, a krémmel összedolgozzuk.   A vékony lapra rákenjük a krémet. 2 db banánt a krémre helyezünk és felgöngyöljük. 4 óra hosszáig a hűtőben állni hagyjuk.

Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Bényei Sándornénak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top