Borotvával az arcpihék ellen?

2011. 01. 25.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A nem kívánt szőrök eltávolítására számtalan lehetőség kínálkozik manapság: hideg vagy meleg gyantázás, epilálás, borotva. Különböző anyagok és módszerek, hogy eltüntessük, vagy akár gyökerestől irtsuk ki a problémát. De az arcodnak is nekiugranál ezek bármelyikével?

Mert a csillagok szépségéért is felelős Kate Somerville állítja, hogy még a legnagyobbak is szőrtelenítették arcukat, nem is akárhogyan, hanem borotvával. A sztárkozmetikus a Vogue-nak nyilatkozott arról, hogy egyáltalán nem kellene a nőknek az arcborotválástól ennyire félniük, hiszen az ezzel kapcsolatosan megfogalmazott ellenérvek mind csak egy mítosz részei. Nem igaz például, hogy minél többet borotváljuk, a szőr annál erősebb, sűrűbb és feketébb lesz.

Ráadásul az arcborotválásnak több előnye is van azon kívül, hogy sima lesz a bőr. A borotva ugyanis segít megszabadulni az elhalt hámsejtektől is. Somerville továbbmegy, ugyanis azt állítja, Elizabeth Taylor és Marilyn Monroe is borotválták arcukat, hogy csak a legnagyobb neveket említsük. A kozmetikus egyébként azt is elmondta, hogy a női arc borotválására a Gillette Mach 3 borotvát tartja a legalkalmasabbnak.

Nos, mi kételkedve fogadtuk az eszmefuttatást, ezért megkérdeztük Müller Beátát, a Donna szépségszakértőjét, mit gondol az arcborotválásról.

"Én a kíméletes és kockázatmentes megoldások híve vagyok, és lássuk be, van ennél jóval rizikómentesebb megoldás arcunk szőrtelenítésére, bár kétségkívül ez az egyik legolcsóbb módszer. Ennek ellenére én óva intek minden kedves hölgy olvasót, hogy gyakorlatban is kipróbálja a fent olvasottakat, hiszen akárcsak a férfiaknál, a nőknél sincs ez másként: ha borotváljuk az arcunkat, a szőr erősödni fog sajnos. Gondoljunk csak arra, hogy pubertáskorban a kamasz fiúk naponta 2x is borotválkoznak annak érdekében, hogy minél hamarabb megerősödjön az arcszőrzetük. Annyi a lényegi különbség, hogy a férfiak bőre vastagabb, ellenállóbb, pontosan a rendszeres igénybevétel miatt. Az elhalt hámsejtek eltávolítására pedig ott a jó öreg és bevált, no és persze teljesen ártalmatlan módszer, a bőrradír, ami akkor sem vág meg, ha esetleg még nagyon reggel is van..."

Müller Beáta munkáit itt találod.

Ha szakértőnk véleménye ellenére van, aki próbálta már, vagy vállalkozó kedvű és kipróbálná, az nyugodtan írja meg hozzászólásként, hogy mit tapasztalt. És persze azok is, akik nem próbálnák ki, de véleményük azért van!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top