VV Szandika idegösszeomlást kapott

2011. 01. 25.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Aki látta a tegnap Való Világ összefoglalóját, az tudja, túl vagyunk az első igazi összeomláson, már ha Bombanő Zsuzsi verekedésnek titulált kapálózását nem számítjuk.

A Villában talán sosem volt ilyen feszült a hangulat. A napok óta tartó hadviselés, melyet a Kihívás indított el, bárkinek tönkretenné az idegeit, a Villalakók sem viselik túl jól. Lázár Laci, a villában a rendet és komolyságot képviselő kiképzőtiszt háborút hirdetett, miután kiderült, hogy a jól összeszokott Alekosz-Olivér-Éva-Szandika négyes már napok óta igyekszik a legkülönbözőbb módokon manipulálni a többieket. Nem titkolt céljuk volt, hogy kiderítsék, ki hogyan reagál bizonyos szituációkban, kiből mit hoz ki a szándékosan generált feszültség.

A kísérlet túl jól sült el, a banda másik fele felháborodva vette tudomásul, milyen játékot űztek velük, majd megalakították a Hatos csapatot, amely tagjainak legfőbb ismérve, hogy mindig minden körülmények között (mmkk) kiállnak egymás mellett. Hogy a mesterségesen létrehozott, érdekből összeálló banda mennyire lesz sikeres a barátokból álló négyessel szemben, az előre megjósolható: semennyire. (Jerzy már ki is lépett, így öten maradtak csak.) Ám Laci annyira komolyan vette a feladatot, hogy azonnal az egyébként igen gyenge lábakon álló csapat élére állt, és hangos harci utasításokkal igyekezett spannolni őket, miközben a pszichológiai hadviselés titkait magyarázta részletekbe menően.

 Az újonnan alakult csapat tagjai, Laci kivételével

A terv lényege az lett volna, hogy a Párbajig hátralévő egy hét alatt annyira legyengítsék Alekosz idegrendszerét, amennyire csak arra képesek lehetnek pusztán szavak erejével. Így, terveik szerint, mire sor kerül Alekosz és az általa kihívott Zsófi párbajára, a görög csődör önbizalma már annyira padlón lesz, hogy minden percét attól való rettegésben fogja tölteni, hogy mi lesz, ha nem jön vissza. Laci és társai láthatóan nagyon bíztak a tervben, ám az rögtön az elején rosszul sült el.

A csapat Alekosz helyett Szandikát találta meg, akinek szintén hangos csatakiáltások közben vázolták terveiket. Szandika, aki egyébként felnéz a kiképzőtisztre, egy darabig csendben tűrte mindezt, csak egy halk „Én három napon belül kimegyek innen!” fenyegetőzésre futotta, ám pár pillanattal később már jött is a borús aláfestő zene. A nézők mindössze annyi láthattak az összeomlásból, ahogyan Szandikát négy férfi igyekszik lefogni, miközben artikulálatlanul üvölt. Éva eközben annyira megijedt, hogy maga is kiborult és sírni kezdett, a következő képsoron pedig a szinte önkívületi állapotban lévő Szandikát viszi Olivér az ölében a nyugiszobába. Ennél többet nem kaptunk a részletekből, így valószínűleg már nem tudjuk meg, mi is történt egész pontosan, a találgatások azonban már megállíthatatlanul elindultak.

Miközben a hírek szerint a rendőrség Szandika kihallgatására készül, az RTL Klub karbantartásra hivatkozva napok óta kikapcsolta az online közvetítést, így semmit nem tudhatunk a bennélőkről azon kívül, amit a csatorna esténként készen és sok vágáson túl elénk tesz. Ennek a bizonytalanságnak köszönhetően egyes források már arról beszélnek, talán a kihallgatás is közrejátszott Szandika kiborulásában. (Szandika állítólag egy online közvetítés alatt beszélt arról, hogy régebben férfiakat csalt tőrbe egy banda segítségével, hogy aztán kirabolják őket. Egy lelkiismeretes néző jelentette fel emiatt, így a rendőrség kénytelen az ügyet kivizsgálni.)

Egy biztos, ahogyan azt itt is írják: kívülről nézni mindezt, majd ez alapján véleményt alkotni nyilván könnyebb, mint ott bent megélni az eseményeket. Ettől függetlenül nem olyan meglepőek az elmúlt napok történései. A Villalakókban kezd végre tudatosulni, hogy a villalét nem egy nagy buli. Semmi más nem történt, csak ami bárkivel ugyanúgy megtörténne, ha két hónapra bezárnák egy idegen közösségbe: a lakók szép lassan teljesen kikészülnek, és mivel máshogy nem tudják, egymás terrorizálásában vezetik le a feszültséget. A gyenge elbukik, az erősebb állva marad. A legerősebb pedig a főnyereménnyel gazdagodva fogja maga mögött hagyni a luxusbörtönt.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top