Buci már megint lejáratta magát

2011. 02. 07.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A kevesebb több, szokták mondani, és ha nekünk (egyre kevésbé) lelkes VV-nézőknek szerencsénk van, akkor így lesz a villában is, hiszen a műsor műfaja megköveteli, hogy a lakók fogyásával az izgalom is egyre jobban hatalmába kerítsen minket. Jöjjön egy kis szubjektív összefoglaló a hétvégéről.

A pénteki nap hozta, amit várni lehetett tőle, a kevésbé rutinos nézőknek talán még többet is. A lakók levizsgáztak, ami önmagában pusztán csak azért volt érdekes, mert egy ország röhöghetett rajtuk, csendben elhallgatva azt az aprócska részletet, hogy a legtöbbünk talán maga sem tudja a vizsgán feltett, egyébként nevetségesen egyszerűnek tűnő kérdésekre a választ. Hivatását nem gyakorló tanárként sokat gondolkodtam ezen, de az oktatási rendszert nem itt és nem most fogjuk megváltani, úgyhogy gyerünk is tovább. Minden valamire való vizsga után bankett és italozás a program jobb körökben, a műsor szerkesztői pedig hála istennek nem óhajtották a lehetőséget elvenni a lakóktól. Meg is lett az eredménye. A pia csak fogyott és fogyott, míg szép lassan mindenki elérte azt a szintet, ahol a józan ész már nem tudja felülírni a szív diktálta utat, a lakók hozták az elvárt normát. Éva nagyüzemben lopta a piát a többiektől, Alekosz megpróbált csajozni, Olivér mélyinterjúkat készített, a többiek pedig hajnalig ropták. Egyedül Gombitól hiányolhattuk a levegőbe rajzolt szíveket, de helyette kaptunk félmeztelen chippendale show-t.

Anikó a két jó barát, Alek és Oli vetkőztető szemeinek fényében fürdött este, minek következményeként aztán jöhetett a nagy szerelmi vallomás: Anikó nem bírja tovább, meg van bolondulva a villa mókamesteréért. Innentől sejthető a dráma, hiszen Olit kint várja szerelme, de ki tudja, hogy a hihetetlen szeretetéhség mire viszi majd rá. Buci szerint csak a szemeket figyeljük, azok mindent elárulnak. Most az egyszer igaza van, hűség ide vagy oda, mi is láttuk, hogy a fiatalokat hajszálak választják el egy őrült csókcsatától. Sajnos vagy nem, de mindez nem ott következett be, ahol vártuk, helyette Dika (alias Szandika) csókolózott mindenkivel, aki az útjába került és hagyta magát. Előtte persze még csalóka vigyorral az arcán közölte az ügyeletes Don Juan Olivérrel, hogy ő most annyira féltékeny, hogy mindkettejüket megölné legszívesebben. Ilyen az, ha egy parti beindul.

Másnap persze jött a macskajaj és a felismerés: visszavonhatatlan szerelmi vallomások felett őrlődött a villa egész nap. Sírás, dráma, ahogy az lenni szokott, este pedig kiválasztás, ami nagyjából pont úgy zajlott, ahogy várható volt, de kicsit mégsem. A kiválasztott Olivér lett, amit saját maga intézett el. Ez nem is olyan érdekes, mi inkább azon akadtunk fent, hogy Béci elkezdett keményen játszani, Gigi pedig továbbra is hozza a formáját: bármit kérdeznek tőle, játssza (?) az ostobát, miközben hülyének nézi a kedves tévénézőt. Nem volt még olyan a két hónap alatt, hogy ne ugyanarra az emberre tette volna jelét, mint bátyja, ami persze szerinte puszta véletlen, csak azért fordulhat elő, mert testvérek és egy rugóra jár az agyuk. A baj csak az, hogy miközben Béci érvelését Anikó ellen valahol még meg is tudtuk érteni (a hoppon maradt férfi tipikus esete), addig Gigi maga sem tudta megmagyarázni, mi is az oka, hogy bár Dikával és Évivel is állandóan összekapnak, a választása mégis Anikóra esett, akivel egyébként az összefoglalókból jól látható, hogy barátnők. Mi tudjuk a választ, nyilvánvaló kétségbeesés uralkodott el az arcán a jel kipakolása után: nehéz a választás, ha az előre megbeszélt stratégiát csak a barátaink árán tudjuk tartani. Aztán jöhetett a sírás-rívás, Anikó erre nem számított, az elmúlt két nap eseményei meg is hozták eredményüket, kihordott lábon egy gyengébb lefolyású idegösszeomlást.

Eközben Buci is hozta a formáját. Megszokhattuk már a villalakók feletti atyáskodását, de amit szombat este produkált, az nálunk is kiverte a biztosítékot. Az előző esti bulin teljesen felháborodva szavazásra bocsátotta, hogy meddig büntessék a szerkesztők a villalakókat alkoholmegvonással (1, 2 vagy 3 hét), majd több ittas vezetés, droghasználat és egy maradandó károkat és sérüléseket okozó súlyos közúti balesettel a háta mögött, látható felháborodással az arcán közölte, ő bizony a legnagyobb büntetést szabná ki. Mi, és mint a ma reggeli sajtó, valamint az internet összes ezzel foglalkozó fóruma mutatja, a nézők is fuldokolva nevettünk kínunkban ekkora öngól láttán. Buci, az erény és erkölcs, a tiszta élet mintaképe: kíváncsian várjuk, vajon számít-e majd a márciusi tárgyalás során, hogy a sajnálatos események után ekkora pálforduláson ment keresztül a sztár.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top