Budapesti Oázisok

2008. 06. 07.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Ha számít a pénz, vagy nyugalomra vágyunk, mindenképpen a kisebb, kevésbé közkedvelt helyek között válogassunk. Gyerekekre is könnyebb figyelni olyan területen, ami jobban átlátható és ahol nincsenek emberek tömegei jelen. Ha, viszont pezsgésre, csúszdákra, hullámfürdőre és medencék széles skálájára áhítozunk és még drága belépőre, fagylaltra, lángosra stb.-re költhető anyagi javak is lapulnak zsebünkben, meg lehet célozni a nagyobb vagy bizonyos szempontból többet nyújtó helyeket.

A legtöbb strandon már lehetőség van családi jegy vásárlására, mégis tudni kell, hogy a visszafogottabb, szerényebb fürdők sokkal olcsóbbak és nem biztos, hogy kikapcsolódásra kevésbé alkalmasak, mint hivalkodóbb, jobban felszerelt társaik. Az otthonról hozott szendvics mellett is könnyebb megmaradni, ha nem büfék és vendéglők soraiba botlunk lépten, nyomon. De nézzünk egy-két helyet kicsit közelebbről.

A Csepeli Strandfürdő az élmény- gyermek- és úszómedencék mellett termálmedencével is rendelkezik és hárompályás vízi csúszdával. Vize mélyfúrásos kutakból feltörő ásványvíz. A jegyek a középkategória felső határát súrolják.

A Csillaghegyi Strandfürdő a főváros legrégebbi strandja, a hegyoldalban lépcsőzetesen helyezkedik el. Alsó szintjén van az úszó- és strandmedence, a gyermekpancsoló, pedig a felső szinten, a napozóknál található. Vize természetes ásványvíz. Nem számít drága strandnak, a belépők középárasak.

A Dagály Gyógyfürdő termálvízzel, sodrófolyosóval és egyéb wellness szolgáltatásokkal várja az odalátogatókat. Árai szintén középkategóriásak.

A Gellért gyógyfürdő területén feltörő csodahatású forrásokról már a XV. századból is vannak feljegyzések. A szecessziós stílusú, elegáns épület külső és belső medencékkel is rendelkezik, köztük hullámstrandfürdővel, pezsgőfürdővel és gyermekmedencével is. Nagyon sokrétű gyógy szolgáltatást kínál, inhalatóriumát a felsőléguti megbetegedésekben szenvedők kedvelik. Az igencsak drága kategóriába sorolható.

A Külker Park távol esik a város zajától és többféle sportolási lehetőségre ad alkalmat. A medencéken kívül van kiépített rekortán-borításu futópálya, mászófal, teniszpálya, ping-pong asztal, különféle labdajátékpályák, szauna stb. Hangulata mégis családias, árai inkább drágák.

Az Újhegyi Uszoda és Strand rendelkezik úszó, strand és gyermekmedencével, árai kifejezetten mérsékeltek.

A Palatinus Strandfürdő a Margitszigeten, természetvédelmi területen található. Ötpályás csúszda, hullámmedence, élménymedence, sportpályák és játszóterek garantálják a felhőtlen kikapcsolódást. A belépő szolgáltatásaihoz és a többi strandhoz képest nem számít nagyon drágának.

Budapest legfiatalabb strandja a Paskál Strandfürdő. Több medence, kultúrált parkosított környezet, viszonylag alacsony jegyárak.

Budapest egyetlen jódos-sós fürdője a Pestszenterzsébeti Gyógyfürdő, mely jelenleg hidraulikai korszerűsítés miatt zárva tart.

A Római Strandfürdő területe, már a római korban ismert vízadó térség volt. Élménymedence, csúszda, gyerek játszóparadicsom, közepesen drága belépők.

A Széchenyi Fürdő Európa egyik legnagyobb fürdőkomplexuma. A belépők a felsőkategóriába sorolnak.

A Vituki Sporttelep családias jellegű, kristálytiszta vizű stranddal, szaunával, teniszpályával és kispályás foci lehetőségével várja látogatóközönségét. Belépője nem drága, gyerekeknek iskoláskorig díjmentes, hattól tizennégy éves korig fél áru.

Az Aquaréna mogyoródi aquapark, bár nem Budapesten van, Pestről is könnyen megközelíthető. Számos fantáziacsúszda teszi itt még élvezetesebbé a fürdőzés élményét, ha megunnánk a lesiklást, sportpályákon adhatjuk ki fölösleges energiáinkat. Az aquapark drága, de figyelembe kell venni, hogy ez a szolgáltatás már más kategóriába sorol.

Mindenkinek jó, forró hűsölést kívánunk!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top