Capuccinótorta

2011. 02. 21.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Gyakran készítem el a capuccinótortát. Nagyon finom és kiadós, könnyen elkészíthető.

Hozzávalók és elkészítés:

Tészta: 2 kakaós piskótalap, laponként: 3 tojás, 3 ek. cukor, 2 ek. liszt, 3 púpozott teáskanál kakaó,2 ek. víz és fél zacskó sütőpor. 23X35 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe sütöm meg 200 fokon,15 perc alatt. Hidegen kettévágom.

Krém: 50dkg túró, fél doboz 1 százalékos tejszín, 6-10 dkg étcsoki, habfix, ízlés szerint porcukor. A túrót a cukorral simára keverem és hozzáadom a reszelt csokit is. A felvert tejszínhez adom a habfixet és jól összekeverem. A habot beleforgatom a túróba, megtöltöm.

Bevonó: 2 ek. capuccinót simára keverek 2 ek. forró vízzel. 1 margarint 15 dkg cukorral (aki édesen szereti, tehet bele többet) habosra keverek, hozzáadom apránként a kávét. Bevonom vele a tortát és díszítem. Babkávészemekkel is lehet díszíteni!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top