Facebook lett a neve

2011. 02. 21.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Mint ismeretes, Egyiptomban már hetek óta áldatlan állapotok fogadják az odaérkezőt. Öldöklésbe fulladt tüntetések a szabadságért, porig rombolt főváros, állandó veszélyben és bizonytalanságban élő lakosság: erről szólnak a térségből jövő hírek. Most azonban egy másfajta hír is érkezett. Egy egyiptomi férfi a Facebook nevet adta elsőszülött kislányának.

Így akar köszönetet mondani a közösségi oldalnak, mely nagy szerepet játszott abban, hogy a dolgok rendeződni látszanak, Egyiptomban végre eljön a szabadság kora.

„A fiatal, a húszas éveiben járó férfi ki akarta fejezni végtelen háláját, ezért elsőszülött lánya neve Facebook Jamal Ibrahim lett. A férfit családja, barátai egyaránt támogatják, így kifejezve, hogy továbbra is a közösségi oldalon indult forradalom mellett állnak. Az anya és az apa is nagyon boldog, semmi furcsát nem látnak ebben, a világot azonban valósággal sokkolta a hír.” – írja egy helyi lap.

Egyiptomban egyébként 5 millió regisztrált felhasználója van a népszerű oldalnak, több mint bármely más országnak a Közel-Keleten. Magyarországon ez a szám most fogja elérni a 3 milliót. Az elmúlt időszakban hatalmasat ugrott az egyiptomi  felhasználók száma, 32 ezer csoportot és 14 ezer oldalt hoztak létre a szabadságért folyó küzdelmek támogatására, melyekhez a világ minden tájáról csatlakoztak az emberek.


Szerző

donna.hu



Scroll to Top