Cicitorta

2009. 11. 21.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Férjem 33. születésnapjára készítettem. Nagy sikere volt! :) Hozzávalók a cicikhez:  babapiskóta ( kb. 1 csomag,de az müzlis tál függő) 2 csomag gesztenyepüré  kis tej 4dl tejszín ½ rumaroma ( lehet több is,ízlés kérdése) 1 habfixáló A tejszínt felverem kissé, majd hozzáadom a habfixálót és jó keményre felverem. A 2 csomag gesztenyepürét a ½ rumaroma hozzáadásával a felvert habbal jól elkeverem. 2 egyforma müzlis tálat kibélelek folplackkal. A babapiskótákat kicsit megáztatom tejben. Elkezdem a müzlis tálba rétegezni az anyagokat. Krémmel kezdem és fejezem be. Ha kész akkor lefedve 1 napra hűtőbe rakom. A krém se fog mind elfogyni, így ami abból is marad, másnapra elteszem a hűtőbe.   Piskóta: 2 db 5 tojásos piskótát sütök

Hozzávalók piskótánként: 5 tojás 5 kanál kristálycukor 10 kanál liszt   A tojásfehérjéket jó keményre felverem. Mindig ezzel kezdem, mert akkor nem kell mosogatni lehet rögtön a sárgáját verni! Ezek után a sárgáját a cukorral krémesre keverem. A felvert tojáshabot hozzáadom és óvatosan elkeverem. Majd kanalanként hozzáadom a lisztet, és jól elkeverem, de vigyázva, hogy a habot ne törjem össze! Sütőpapírral kibélelem a tepsit és beleöntöm a masszát!

Előmelegített légkeveréses sütőben 180 fokon kb 20-25 perc alatt megsül. (Sütő válogatja, lehet ahol előbb-később készül el, figyelni kell!) Az első 10 percben nem szabad az ajtót kinyitni, mert összeesik a piskóta! Abban a tepsiben sütöttem, ami a sütőmhöz volt, az a nagy széles!

Mikor elkészült egy konyharuhával letakarom, és várom, hogy hűljön! Úgy 15 perc után már nem forró, a konyharuhát leveszem róla, és ekkor könnyedén letudom szedni a sütőpapírt is. Míg a tészta tovább hűl elkészítem a töltelékkrémet.   Főzött krém hozzávalói: 2 csomag gesztenyepüré 4 dl tej 5 evőkanál liszt   A tejben felfőzöm a lisztet jó sűrűre, de nem csomósra! Jól ki kell hűlnie, hogy tovább tudjunk dolgozni vele! Ha már kihűlt hozzákeverjük a 2 csomag gesztenyepürét! Ezzel a krémet kenjük rá az egyik piskótára jó alaposan, egyenletesen. Utána a másikkal befedjük. Kivesszük a hűtőből az előző nap elkészített ciciket. A müzlis tálakat óvatosan ráhelyezzük a piskótára és a folplack segítségével leemeljük. A maradék krémmel (tejszínes, amit a cicikhez használtunk) pedig bevonjuk a tortát, ciciket kiigazítjuk még, ahol kell szép egyenletesre. Melltartó díszítés: 3 dl tejszín 1 habfixáló Ételfesték vagy rumaroma, ami jó színes és ízes, mint a mandula Mandulaszeletek…egyéb díszítőkellék   3 dl tejszínt 1 habfixálóval jó keményre felverek. A krém egy részével melltartót készítek a cicikre, bevonom vele szépen. Lehet az egész tejszínes krémbe rögtön ételfestéket tenni, és akkor színes melltartó lesz. Én egy kicsibe tettem mandulaaromát, és azzal díszítettem tovább a melltartót. Mandulával megszórtam, és tálaltam!   Jó sütést hozzá! Köszönjük szépen Kováts Gáborné Anitának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top